Tičar ostal brez kluba

Eden glavnih adutov slovenske hokejske reprezentance je zgolj nekaj tednov pred reprezentančno akcijo ostal brez kluba. Njegova ekipa Konlun Red Star, sicer kitajski član lige KHL se mu je odrekla po sicer slabšem začetku sezone.


Rok Tičar je za Red Star dosegel zgolj 2 podaji, kar je precej manj od njegovih realnih zmožnosti. Ob tem se tudi ni veliko naigral in sedaj je brez dodatnih finančnih izplačil na voljo drugim klubom lige.

Slovenski hokejist se je v podobnih težavah znašel že lani, ko so z njim pogodbo prekinili v Torpedu iz Nižnega Novgoroda. Tičar tako čaka na svoj šesti prestop znotraj lige Khl, kje igra od sezone 2014/15.

Edini Slovenec, ki poleg Tikija, kot ga kličejo reprezentančni soigralci še igra v Kontinentalni hokejski ligi je Robert Sabolič. Kruh si služi prav pri Torpedu, ki mu v zadnjem času ne gre najbolje. V lanskem tekmovalnem letu sta Tičarju in Saboliču v KHL-u družbo delala tudi Jan Muršak in Žiga Jeglič. Prvi letos igra za švicarski Bern, Jegliču pa se je pravkar iztekla zloglasna kazen, z olimpijskih iger. Jeglič trenutno trenira skupaj s hokejisti Jesenic.

Foto: https://www.independent.co.uk/topic/ziga-jeglic

AVTOR: Timotej Prosenc