Therese Jogauh po dopinški kazni v fantastični formi

V Norveškem Lillehammerju je domača tekmovalka Jogauhova dosegla še tretjo letošnjo zmago. Tokrat je bila najboljša v zasledovalni tekmi na deset kilometrov v klasični tehniki. Kot že na včerajšnji ženski preizkušnji v Lillehammerju, je bil tudi tokrat zmagovalni odet povsem skandinavski.


Zmagovalnemu času Jugauhove, 29:35,5, se je najbolj približala Švedinja Ebba Andersson, z zaostankom 16,8 sekunde, na tretjem mestu pa se je znašla še ena Norvežanka, Ingvild Flugstad Östberg, od katere je bila Jogauhova hitrejša za 17,9 sekunde. Ne nehvaležnem četrtem mestu je pristala Anderssonina rojakinja Charlotte Kalla, ki je zaradi skupnih dosežkov v Lilliehammerju tekmo celo začela v rahli prednosti, 2,3 sekunde pred Jogauhovo.

Tokrat so Slovenijo zastopale tri tekmovalke, Alenka Čebašek, Anamarija Lampič in Katja Višnar. Spet je najboljši rezultat dosegla Čebaškova, s 35. mestom, potem ko je na progo krenila kot 20. Njen zaostanek je na koncu znašal pet minut, 20 sekund in šest desetink. Lampičeva je bila 40., Višnarjeva pa 54.

Popoln izkupiček domačega moškega tabora

Na 15 km moški zasledovalni tekmi v klasični tehniki so bila prva tri mesta popolnoma v znamenju norveških barv. Zmagal je Didrik Toenseth, pred Sjurom Roethejem in Emilom Iversonom. Slovencev tokrat ni bilo na tekmi.

Avtor: Timotej Prosenc