Težko prigarana zmaga Olimpije proti zadnjemu moštvu!

Olimpija si je priigrala novo, že šesto zaporedno zmago v Alpski ligi. Na gostovanju v Celovcu so po hudem boju osvojili vse tri točke (2-3).
Ekipa, EC KAC II zaseda zadnje mesto v Alpski ligi. Po triindvajsetih odigranih tekmah so zbrali zgolj osem točk, vseeno pa se je druga ekipa Celovca očitno odločila, da svoje kože Olimpiji ne bo prodala poceni. Zmaji so sicer začeli bolje in imeli tekmo, na videz, povsem v svojih rokah. V 15. minuti je za vodstvo zadel Aljaž Chvatal, v drugi tretjini pa je vodstvo podvojil junak derbija z Jesenicami, Gal Koren.
Korošci so kmalu po drugem golu Olimpije dosegli zadetek za priključek, vendar je v 34. minuti Sašo Rajsar, Olimpijo znova spravil na varnejšo razdaljo. So pa domači znova zapretili tik pred koncem obračuna. Najprej je Nejc Brus zakrivil prekršek za kazenski strel. Tega je uspešno izvedel Markus Pirmann. Nato so v zadnji minuti Celovčani pritisnili na gol Olimpije, trener Kirk Furey je poskušal tudi brez vratarja Floriana Vorauerja. Ljubljančani so se na koncu uspeli ubraniti in vpisati novo zmago.
Zasluge za nove točke gredo tudi Žanu Usu, ki je zbral 30 obramb. Sicer je Olimpija imela precej boljše razmerje v strelih (32:42) kar kaže na to, da bi lahko zeleno-beli tekmo že prej obrnili v svojo korist. Ljubljansko moštvo drži 4. mesto v Alpski ligi, z zgolj točko zaostanka za tretjeuvrščenim Feldkirchom, ki ga trenira Nik Zupančič.
Zadnja tekma v letu 2018 Olimpijo čaka v petek, na domačem terenu. V Tivoli prihaja Zell am See.


Avtor: Timotej Prosenc