Tessi Worley zmaga na meglenem uvodu v sezono

Začetek ženskega dela zimske smučarske sezone je kot temu veleva že tradicija znova potekal v avstrijskem Söldnu. 13. zmago v karieri je na veleslalomski tekmi dosegla Tessa Worley. Francozinja je z izjemno drugo vožnjo ugnala Federico Brignone in Mikaelo Shiffrin. Pred prvo je imela 35 stotink prednosti, pred drugo pa že 94.


Kljub napovedi lepega in sončnega vremena, so imeli organizatorji kar nekaj težav s pripravo samega starta. Sölden je zaradi svoje nadmorske višine, visoko v Alpah že tako specifično prizorišče, pojav močnega vetra in megle pa je Avstrijce prisilil v skrajšanje tekmovalne proge. Veleslalomistke so tako ob 10.00 uri štartale z rezervnega štartnega mesta.

Prvo vožnjo v sezoni 2018/19 je odpeljala Federica Brignone, kateri je pripadal tudi najboljši čas na prvi progi. Krog ožjih favoritinj, kamor so sodile Worleyjeva, Shiffrinova in Rebensburgova, ji je bil tesno za petami.

V drugi vožnji se je vrstni red pri vrhu nekoliko pomešal, z izjemno vožnjo je slavila Tessa Worley, na drugem mestu je končala Federica Brignone in na tretjem Mikaela Shiffin. Najkrajšo je, v tem četveroboju potegnila, Nemka, Viktoria Rebensburg, ki je dobila lansko otvoritev.

Slovenske smučarske se na prvi veleslalomski preizkušnji v sezoni niso izkazale. Do točk je z 18. mestom uspela priti zgolj Meta Hrovat, ki je za zmagovalko zaostala za 4,05 stotinke sekunde. V finalu je sicer izgubila štiri mesta. Preostale tri Slovenke, Ana Drev (44.), Ana Bucik (50.) in Neja Dvornik (61.) so bile daleč od finalnega nastopa. Naša reprezentanca še vedno pogreša Ilko Štuhec, ki bo prvič po poškodbi nastopila 24. novembra v Lake Louisu na smukaški preizkušnji.

Jutri je na sporedu še moški veleslalom v Söldnu. Za Slovenijo bodo nastopili Žan Kranjec, Štefan Hadalin in Žan Grošelj.

FOTO: http://www.rtvslo.si/sport/zimski-sporti/svetovni-pokal-v-alpskem-smucanju/po-imenitni-drugi-voznji-tessa-worley-slavila-na-uvodu-v-zimo/470120

AVTOR: Timotej Prosenc