Tessa Worley se še ne bo vrnila!

Francoska smučarska zveza FFS je danes sporočila, da se francoska smučarka, zaradi poškodbe na tekmi svetovnega pokala v Lake Louisu 2. decembra, ne bo udeležila tekem v prihajajočem tednu v hitri disciplini v Val Gardeni.


V pričetku nove sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju na ledeniku Rettenbach nad Söldnom so letos sezono odprle veleslalomistke. Zmagala je Francozinja Tessa Worley. Dvakratna svetovna veleslalomska prvakinja, ki je bila najboljša na SP v letih 2017, ko je osvojila tudi seštevek discipline, in 2015, se je s trinajsto veleslalomsko zmago na večni lestvici izenačila s Švicarko Sonjo Nef in Italijanko Deborah Compagnoni.

Še tako dober začetek pa se je nadaljeval s padcem na superveleslalomu v Lake Louisu, zato ni nastopila na tekmah v St. Moritzu konec prejšnjega tedna.  Zdaj bo okrevanje še podaljšala in izpustila tudi preizkušnji v Val Gardeni 17. in 18. decembra, ko bodo smučarke vozile smuk in superveleslalom.

Ti tekmi bi morali biti v francoskem Val d’Iseru, a so jih tam morali odpovedati zaradi pomanjkanja snega. FSS pa še dodatno sporoča, da se bo Worleyjeva najverjetneje udeležila domače tekme v  Courchevelu, ki sledi 21. decembra.