Tande cilja na skupno zmago

Potem, ko se je spomladi in tudi jeseni soočal z zdravstvenimi težavami se na skakalnice vrača tudi Daniel Andre Tande. 24-letnik je moral poleti 10 dni, zaradi Stevens-Johnsonovega sindroma, preživeti v bolnišnici. Pred začetkom zimskega dela sezone je zaradi gripe izpustil tudi norveške priprave v Trondheimu.


»Moja pripravljenost je zelo dobra, spet opravljam polne treninge, vse je spet normalno« je za spletno stran FIS-a povedal mladi Norveški skakalec, ki se je včeraj kot 32. kvalificiral na nedeljsko preizkušnjo v Wisli. Kljub temu, da je v primerjavi s konkurenco opravil občutno manj trening skokov, pa ima Tande na začetku sezone 2018/19 zelo visoke tekmovalne cilje.

»Preden sem zbolel je bil moj cilj osvojiti prvo mesto na Novoletni turneji ali v Svetovnem pokalu. Res si želim zmagati v skupnem seštevku, to je moj naslednji veliki cilj. Kljub temu, da sem bil večino poletja na stranskem tiru je to še vedno mogoče« dodaja izredno optimističen Tande, ki pa si pred tekmo v Wisli vseeno ni želel naložiti prevelikega pritiska. »Upam, da vsi ti premori ne bodo vplivali na zimsko sezono. O tem ne bom veliko razmišljal, se pa že veselim odprtja sezone v Wisli. Od sebe ne pričakujem preveč, sem pa vesel da lahko spet tekmujem«.

Daniel Andre Tande je lansko leto v skupnem seštevku svetovnega pokala sicer osvojil 3. mesto, do sedaj je lastnik petih zmag v svetovnem pokalu. V Obersdorfu je v prejšnji sezoni osvojil tudi naslov svetovnega prvaka v smučarskih poletih. Kljub grobi oceni, da mu manjka okoli 200-250 pripravljalnih skokov v poletnem delu sezone pa Norvežan meni, da skače dobro in, da bo na tekmah samo še boljši.

Avtor: Timotej Prosenc