Takanashijevi zmaga v Courchevalu. Ema Klinec na drugem mestu!

Na današnji tekmi deklet poletnega Grand prixa v francoskem Courchevelu, je na 135 metrski skakalnici slavila Sara Takanashi, pred Emo Klinec. Tretje mesto je dosegla še ena Japonka, Yuki Ito.


Emi Klinec Courcheval očitno leži. Tu je leta 2013 dosegla edino slovensko žensko zmago, nov uspeh pa je ponovila letos z drugim mestom. Premočna je bila edino Sara Takanashi, ki v letošnjem poletju še ne pozna poraza. Klinčeva je bila po prvi seriji z daljavo 120,5 m na četrti poziciji. V drugi seriji je z daljavo 131,5 m krepko preletela K točko in se zavihtela na končno drugo mesto.

Lep slovenski uspeh so dopolnile še Urša Bogataj na 13. (111 m, 117 m), Nika Križnar na 14. (107,5 m, 120 m) in Jerneja Brecl (96 m, 108,5 m) na 24. mestu. Klinčeva je 28. julija na prvi tekmi letošnjega Grand prixa dosegla šesto mesto kar jo, z današnjim drugim, uvršča na tretje mesto v skupnem seštevku. Tudi tu seveda prepričljivo vodi Sara Takanashi z dvema zmagama, ki skupaj prinašata 200 točk.

Dekleta se 17. avgusta selijo v češki Frenstat, kjer bosta na sporedu 2 novi tekmi. Jutri nas na skakalnici v Courchevalu čakajo še kvalifikacije in tekma moških tekmovalcev, ki se bo začela ob 18.00. Glavni favorit za zmago bo najverjetneje ponovno Kamil Stoch, ki je tudi poleti v odlični formi.

Avtor: Timotej Prosenc

Foto: Fis Ski Jumping FB