Svindalu zmaga, slovenska četverica do točk!

Norvežan Aksel Lund Svindal je zmagovalec superveleslaloma v Val Gardeni. To je njegova rekordna sedma zmaga na sloviti progi Saslong v Dolomitih. Slovenci dosegli skupinski uspeh razvrščeni v nekaj stotinkah.


Današnjo preizkušnjo je s časom 1:28,65 dobil Aksel Lund Svindal, ki je za pičlih pet stotink sekunde prehitel  Italijana Christofa Innerhoferja, na tretjem mestu pa je pristal še en norvežan Kjetil Jansrud.

35-letni Norvežan Svindal je v zadnjem desetletju že večkrat dokazal, da je proga Saslong njegova proga. To je bila že njegova sedma zmaga v Val Gardeni, peta superveleslalomska, ob tem pa je bil še enkrat drugi in dvakrat četrti.

Prvič v zgodovini pa smo imeli tudi kar štiri tekmovalce na eni tekmi svetovnega pokala, ki so osvojili superveleslalomske točke. Razvratili so se od 17. mesta pa do 20 mesta. Najboljši Slovenec je bil Martin Čater na 17. mestu, Klemen Kosi in Boštjan Kline sta se ubrstila na 18. in 19. mesto, Miha Hrobat pa je bil 20. in z tem dosegel svoj najboljši dosežek kariere.

V soboto bo v Val Gardeni še prizorišče klasičnega smuka na progi Saslong. Slovenci bodo po zadnjih štirih smukih v Val Gardeni poskušali prekiniti niz tekem brez dobljenih točk.

Avtor: Aljoša Gregorec