Svindal v novo sezono z novo čelado

Norveški smučarski as se kljub težavam s kolenom ne bo poslovil od smučarske karavane, zaradi strogih pravil panožne zveze pa bo moral zamenjati čelado dolgoletnega pokrovitelja.


Na italijanskem ledeniku Stelvio te dni trenirajo številne smučarske ekipe, med drugim tudi Ilka Štuhec in člani slovenske moške ekipe za hitre discipline. Prvič pred začetkom nove sezone pa se je na smučeh zopet preizkusil Aksel Lund Svindal. Na fotografiji, ki jo je delil na Instagramu pa je pozornost pritegnila predvsem nova čelada. Znak njegovega dolgoletnega pokrovitelja Redbulla, je zamenjal pokrovitelj reprezentance, Telenor. Norvežan je pojasnil, da ostaja član Redbullove ekipe, zaradi politike norveške zveze pa je bil prisiljen zamenjati logo na čeladi.

Podoben problem je imel tudi njegov rojak Henrik Kristoffersen, ki je imel dve leti nazaj priložnost podpisati pogodbo z Redbullom. Zveza mu ni dovolila zamenjati čelade, mlademu slalomistu in veleslalomistu pa ni bilo všeč, da je bila v Svindalovem primeru dovoljena izjema. Po novih pravilih bo zdaj na čeladah vseh Norvežanov napis generalnega pokrovitelja reprezentance.

 

Avtor: Ana Černe
Foto: Bergens Tidende