Svetovno prvenstvo v biatlonu je tu, kaj pa Jakov Fak?

Slovenska biatlonska reprezentanca se odpravlja na Švedsko, kjer bo Östersund od 7. do 17. marca gostil svetovno prvenstvo. Glavni trener Uroš Velepec na vrhuncu sezone stavi na Klemna Bauerja, Miho Dovžana, Mitjo Drinovca, Roka Tršana, Urško Poje, Polono Klemenčič, Leo Einfalt in Nino Zadravec, njegov in naš prvi adut pa bo vsekakor srebrni olimpijec iz Pjongčanga Jakov Fak. Ampak, ali je zdrav?


“Zdaj sem končno zdrav, počutim se v redu in upam, da bom lahko nastopil čim boljše,” za Sportal odgovarja 31-letni biatlonec, nosilec srebrne medalje iz Pjongčanga, ki ima v svoji zbirki uspehov tudi dva naslova svetovnega prvaka (Ruhpolding 2012 in Kontiolahti 2015), a mu je v tej sezoni spet ponagajalo zdravje.

V takšnem položaju kot letos še ni bil

Začetek sezone je bil zanj spodbuden, četrto mesto na posamični tekmi na Pokljuki je napovedovalo lepo zimo, po tretji postaji svetovnega pokala pa je zbolel, nato nastopil le še na dveh tekmah v Oberhofu in Ruhpoldingu, izpustil pa Anterselvo in turnejo po Severni Ameriki. Na najpomembnejše tekme zime se je pripravljal na Pokljuki.

Medalja s svetovnega prvenstva bi bila sladka, a v napovedih zaradi izpada treninga ostaja zadržan: “V takšnem položaju kot letos še nisem bil. Skoraj dva meseca nisem tekmoval, to se mi dogaja prvič, zato res težko rečem, da bo prvenstvo dobro. Za vsak rezultat mora biti podlaga. In če ta ni dovolj debela, potem je težko pričakovati nekaj izjemnega, bom pa seveda naredil vse, kar je v moji moči, da bom čim boljši.”