Svetovni podprvak bo napadel veliki kristalni globus

Po osvojitvi srebrnega odličja na svetovnem prvenstvu v paralelnem veleslalomu in malega kristalnega globusa v isti disciplini si Tim Mastnak ni privoščil lenarjenja na lovorikah. Trenutno se s polno paro pripravlja na novo sezono, ki jo bo skupaj s tekmeci odprl v Rusiji.


Za razliko od preteklih let, ko so deskarji svetovni pokal sredi decembra odprli v Dolomotih, jih letos premiera čaka v začetku zadnjega meseca koledarskega leta v ruskem zimsko-športnem središču Bannoye na Južnem Uralu. Priprave za uvodni preizkušnji v slalomu in veleslalomu tudi v slovenski izbrani vrsti potekajo s polno paro.

Slovenci na priprave tudi na jug Argentine

˝Jesen bo ključna. Med sezono zaradi zgoščenega urnika ne bo časa za kakšne daljše, bolj umirjene priprave. V tem obdobju seveda nihče ne počiva. Sam sem bil nazadnje na italijanskem Stelviu, kjer sem med drugimi srečal Italijane in Avstrijce,” je na predstavitvi SLOSKI reprezentanc v Kopru razkril Tim Mastnak. Prvi mož slovenske reprezentance v minuli sezoni je pojasnil, da je rojak Rog Marguč treniral v Švici in Avstriji, Žan Košir in Gloria Kotnik sta bila na jugu Argentine, Izidor Šušteršič pa z B ekipo na avstrijskem Pitztalu. “Ni počitka, vsi smo na snegu!” je dodal 28- letnik, ki je trenutno že na pripravah v Avstriji.

Tim Mastnak v novo sezono vstopa z željo po velikem kristalnem globusu
Tim Mastnak v novo sezono vstopa z željo po velikem kristalnem globusu

Na treningih bo združil moči z Nemci

“Jesen bom preživel na evropskih ledenikih. Treniral bom v lastni režiji in z reprezentanco, najbrž pa se bom priključil tudi kateri izmed tujih ekip. Najverjetneje Nemcem, saj sem se z njimi lani res dobro ujel, ˝ meni Celjan, ki z očetom na treninge potuje z avtodomom.

Napad na veliki globus

“To mi omogoča hitrejše reagiranje in premike, prilagajanje vremenskim razmeram˝ še dodaja Mastnak, ki ga tudi zato treningi na severu Evrope in pa na južni polobli zaenkrat ne zanimajo. V novi sezoni ima visoke cilje: “Ne branim malega globusa, ampak napadam velikega. V slalomu imam še dovolj rezerve, tako da sem optimist.”