Super zvezdnik svetovnega hokeja si je prislužil suspenz

Čeprav so ga navijači zbrali za kapetana metropolitanske ekipe, letos Aleks Ovečkin, ruski super zvezdnik svetovnega hokeja in lani tudi prvak lige NHL z Washingtonom, ne bo nastopil na vikendu vseh zvezd v San Joseju.

Na letošnjem prvenstvu NHL je bil najboljši prav 33-letni Aleks Ovečkin.  Lansko leto je osvojil naziv prvaka lige NHL z Washingtonom. Zdaj pa se je odločil, da potrebuje počitek in  si bo vzel nekaj časa za premor. “Nisem več mlad. Moje telo potrebuje počitek,” je povedal Rus za Sportal. Zaradi take odpovedi pa sledi sankcija in sicer bo suspendiran eno tekmo. Kazen bo odslužil na tekmi pred vikendom vseh zvezd ali pa po njem. Torej bo to 23. januarja v Torontu ali pa 1. februarja, ko bo potekala tekma med Washingtonom in Calgaryjem.


Rezultat iskanja slik za aleks ovechkin liga NHL

Poleg Aleksa pa bomo na tekmi vseh zvezd pogrešali tudi druge ase, med drugimi našega Slovenca Anžeta Kopitarja.  Tako bodo Olimpijski prvaki Rusi imeli le enega predstavnika, to bo Nikita Kučerov. Poleg njega pa bodo od evropskih igralcev nastopili še Čeh David Pastrnak, Švicar Roman Josi, Finci Miro Heiskanen, Mikko Rantanen, Pekka Rinne in Sebastian Aho ter Švedi Henrik Lundqvist, Elias Pettersson in Erik Karlsson. Od Kopitarjevih soigralcev pri Los Angelesu pa bo nastopil Drew Daughty.