Super Kranjec v Soeldnu skočil na stopničke

Že druga tekma nove sezone svetovnega pokala je slovenskemu smučanju prinesla zmagovalne stopničke. Zanje je zaslužen Žan Kranjec, ki je na veleslalomu v Soeldnu zasedel tretje mesto.


Sončna nedelja v Soeldnu je razveselila slovenske smučarske navdušence, ki so ob pogledu na končno lestvico lahko zaploskali Žanu Kranjcu. Po dobrem nastopu v prvi vožnji je najboljši slovenski smučar zasedal četrto mesto, z minimalnim zaostankom za tretjeuvrščenim Švicarjem Marcom Odermattom, medtem ko sta imela vodilni Francoz Alexis Pinturault in njegov rojak Mathieu Faivre več kot tri desetinke naskoka. Drugi Slovenec Štefan Hadalin je z 48. mestom v prvi vožnji ostal brez finala.

Žan Kranjec je v Soeldnu odlično odpeljal že prvo vožnjo
Žan Kranjec je v Soeldnu odlično odpeljal že prvo vožnjo

Kranjec prehitel nevarna Američana

V drugi vožnji so vsi pričakovali popoln napada norveškega zvezdnika Henrika Kristoffersena, a se mu tudi finalna vožnja ni posrečila. Boljše volje je bil njegov rojak Lucas Braathen, ki je v finalu pridobil kar 17 mest in tekmo končal na šestem mestu. Napada na zmagovalni oder sta uprizorila Američana Tommy Ford in Ted Ligety, ki ju je z mesta za vodilnega izrinil šele Kranjec.

Odermattova napaka in fantastični Pinturault

Sledilo je nekaj napetih minut, v katerih je slovenski as najprej pospremil napako Odermatta in mesto na zmagovalnem odru je bilo zagotovljeno. Sledil je odličen nastop Faivreja, ki je Kranjca ugnal za devet stotink, izjemni Pinturault pa je v drugi vožnji pometel s tekmeci in slavil prepričljivo zmago.

Žan Kranjec v Soeldnu priznal premoč le Francozoma Pinturaultu in Faivreju (foto: www.fis.com)
Žan Kranjec v Soeldnu priznal premoč le Francozoma Pinturaultu in Faivreju (foto: www.fis.com)