Štuhec: “Vem, česa sem sposobna”

Ilka Štuhec je na uvodnem smuku sezone za svetovni pokal v kanadskem Lake Louisu zasedla sedemnajsto mesto s katerim pa ni najbolj zadovoljna, saj se dobro zaveda, da je sposobna precej več.


Prvič v karieri je na tekmi svetovnega pokala v alpskem smučanju zmagala Čehinja Ester Ledecka. Drugouvrščena Švicarka Corinne Suter je za Ledecko zaostala 35 stotink, še 10 stotink počasnejša pa je bila Avstrijka Stephanie Venier na tretjem mestu. Dekleta danes čaka še en smuk, v nedeljo pa se bodo pomerile v superveleslalomu.

Težave s sneženjem

Organizatorji prvega ženskega smuka so zaradi močnega sneženja in premehke podlage štart smuka prestavili za eno uro, progo pa skrajšali. Ilka Štuhec je štartala kot trinajsta. Ob prihodu v cilj je zasedla deseto mesto, do konca pa jo je prehitelo še sedem smukačic, tako da je na prvi tekmi po povratku zasedla solidno sedemnajsto mesto. In kaj pravi Ilka?

Illa ni bila ravno zadovoljna

˝V bistvu se ne strinjam ravno najbolj, da je sedemnajsto mesto dobra uvrstitev, zato ker vem česa sem sposobna. Danes nisem odsmučala tako kot bi morala oziroma tako kot znam. Na dveh ključnih delih nisem bila dovolj napadalna, posledično sem izgubila hitrost. Vsekakor bom to popravila! Vem, da lahko odsmučam bistveno boljše. Če bom sproščena, je možno marsikaj …˝ napoveduje naša šampionka.

Zmaga za Ledecko

Prvi smuk sezone je nekoliko presenetljivo dobila Čehinja Ester Ledecka, ki je bila doslej na smučarskih tekmah za svetovni pokal med deseterico le trikrat, od tega dvakrat prav v Lake Louisu (lani deseta in predlani sedma). 24-letni članici Dukle iz Liberca, ki je sicer prvo ime ženskega dela svetovnega pokala v alpskem deskanju, kanadsko prizorišče očitno še kako ustreza.

Na stopničkah še Suter in Venier

Popularni ˝STR˝, v cilju ji je med prvimi čestitala prav naša Ilka Štuhec, sta na stopničkah družbo delali Švicarka Corinne Suter (2. mesto) in Avstrijka Stephanie Venier (3. mesto). Norvežanka Kajsa Vickhoff Lie, ki je dobila oba uradna treninga je tekmo končala na enajstem mestu med sedeminštiridesetimi uvrščenimi smučarkami.

Danes bo v Lake Louisu na sporedu še en smuk, v nedeljo pa se bodo smučarke pomerile še v superveleslalomu.