Štuhčevi ob neverjetnem povratku čestitala tudi Mikaela Shiffrin!

Da je trenutno najboljša slovenska smučarka zopet v samem vrhu alpskega smučanja in da je poškodba levega kolena Ilke Štuhec zgolj še stvar zgodovine, je minuli konec tedna še enkrat več dokazala v Cortini d’Ampezzo. Nad simpatično Mariborčanko je navdušenih cel kup ljubiteljev smučanja, med njimi pa je tudi ameriška superšampionka Mikaela Shiffrin.


“Pravkar sem našla to fotografijo iz Cortine, kjer sva skupaj z Ilko. Morala sem jo objaviti, ker je ona takšna carica. Ne pozabite, da je bila daleč najhitrejša, preden je odstopila na superveleslalomu. Takšen je pač šport včasih. Res čestitke za izjemen povratek,” je na twitterju zapisala trenutno najboljša alpska smučarka na svetu Mikaela Shiffrin, ki je minulo nedeljo zmagala na superveleslalomu v italijanski Cortini d’Ampezzo. V letošnji sezoni pa je na omenjeni tekmi Štuhčeva tudi prvič odstopila.

Pred tem je nanizala kar štiri zaporedne uvrstitve na oder za zmagovalce, njen pohod pa se je začel z zmago na smuku in superveleslalomu na sloviti progi Saslog v Val Gardeni. Po tem odmevnem uspehu je na še eni težki progi Olympia delle Tofane v Cortini osvojila še drugo in tretje mesto na obeh smukih svetovnega pokala.

Seveda se je na Mikaeline komplimente odzvala tudi Ilka: “Kako lepo. Hvala, kolegica. Ampak če govoriva o tem, kdo je carica, potem moram še malce dodelati tehniko, smučati kot Mikaela,” je odgovorila slovenska šampionka in Američanki polaskala, da je ta trenutek z naskokom najboljša alpska smučarka na svetu, ki v letošnji sezoni lovi absolutni rekord osvojenih točk, ki ga je v sezoni 2012/13 postavila Tina Maze.