Štuhčeva prvič z odstopom!

Najboljše alpske smučarke na svetu se danes merijo na superveleslomski preizkušnji v Cortini d’Ampezzo. Ilka Štuhec je po drugem in tretjem mestu na obeh smukih v nedeljo odstopila sredi proge zaradi preveč direktne linije smučanja. Na zahtevni progi je odstopilo kar nekaj favoritinj. V solzah pa je svoj nastop končala Američanka Lindsey Vonn. 


To je letošnji četrti ženski superveleslalom v tej sezoni. Na uvodnih dveh je bila najboljša Mikaela Shiffrin, tudi vodilna v seštevku svetovnega pokala, nato pa je na tretjem v Val Gardeni na najvišjo stopničko stopila naša Ilka Štuhec. Mikaela Shiffrin je tokrat nastopila s številko 17 in navdušila. Postavila je najboljši rezultat in do takrat vodilno Tino Weirather prehitela za 0,16 sekunde. na tretjem mestu pa se je tokrat znašla Avstrijska smučarka Tamara Tippler, ki je za izjemno Američanko zaostala 0,18 sekunde.

Ilka Štuhec je tokrat v Cortini d’Ampezzo bila edina Slovenka. Na progo se je podala s številko 3 in postavljala najhitrejše vmesne čase, nato pa je 28-letna Mariborčanka napačno ocenila past na sredini proge in s preveč neposredno smerjo zgrešila vratca. To je bil letošnji prvi odstop za naša smučarko.

Brez uvrstitve pa je danes ostalo še nekaj vrhunskih tekmovalk. Tudi Avstrijka Ramona Siebenhofer, dvakratna letošnja zmagovalka smuka v Cortini, Švicarka Michelle Gisin, Francozinja Tessa Worley, pa tudi izkušena Američanka Lindsey Vonn. Čustvena Vonnova po odstopu v ciljni areni ni skrivala solz, saj se je zavedala, da je iz rok izpustila veliko priložnost, saj je progo na današnji tekmi postavil prav njen trener.