Štuhčeva pred omejenim številom gledalcev

Kot so v sredo sporočili organizatorji ženskih tekem svetovnega pokala v zimsko-smučarskem središču La Thulie, ta leži v dolini Aoste (italijanska dežela, ki meji na Francijo in Švico), bosta obe preizkušnji ( sobotni superveleslalom in nedeljska alpska kombinacija) izvedeni po predvidenem urniku.


Odločitev je bila sprejeta po posvetu z Italijansko zvezo zimskih športov (FISI) in Mednarodno smučarsko zvezo (FIS). Ukrepi, ki so jih za področje severne Italije sprejele italijanske oblasti (odpovedi oziroma prestavitve javnih prireditev zaradi širjenja kronavirusa) namreč za omenjeno deželo ne veljajo. V dolini Aoste ni izrednih razmer, ni tudi nobene uradno zabeležene okužbe z virusom.

Na obeh tekmah (število gledalcev bo zaradi omenjene problematike omejeno) bosta nastopili tudi dve naši smučarki, Ilka Štuhec in Maruša Ferk. Pred predzadnjim superveleslalomom sezone je v skupnem seštevku na vrhu Švicarka Corinne Suter, 39 točk manj je zbrala Italijanka Federica Brignone, 94 manj pa Avstrijka Nicole Schmidhofer.

Ilka Štuhec je na 27. mestu, doslej je zbrala 40 točk. Ferkova, to bo njen prvi letošnji superveleslalomski nastop, superveleslalomskih točk seveda še nima. Ima pa 40 kombinacijskih (skupno 12. mesto), ki si jih je prislužila na zadnji tekmi v Crans Montani, ko je bila šesta, s tem je izenačila letošnjo najboljšo slovensko kombinacijsko uvrstitev (Martin Čater je bil v Wengnu pravtako šesti) Štuhčeva kombinacijskih točk letos še nima, na obeh dosedanjih (nedeljska je zadnja v sezoni) je namreč ostala brez uvrstitve.

Vir: SZS