Stopničke za slovenske orle v Willingenu!

Slovenski kvartet Anže Semenič, Peter Prevc, Jernej Damjan in Timi Zajc, je na petkovi ekipni tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih v Willingenu, z 874 osvojenimi točkami stopil na stopničke za zmagovalce. Naši orli so bili tretji, zmagali so Poljaki (979,4 točke), drugi so bili Nemci (900,2 točki).


Slovenci so bili tretji že po prvi seriji, v kateri so vodili Poljaki pred Japonci. Levji delež k dosežku sta prispevala Peter Prevc s 133,5 metri in povratnik Timi Zajc, ki je v prvi seriji skočil natančno 130 metrov. Anže Semenič je pristal pri 125,5 metrih, Jernej Damjan pa je v seriji, kjer so skakalci imeli sila neugodne razmere zmogel 118 metrov. Kljub krajši daljavi pa se večina skakalcev ni mogla meriti z Damjanovim »uspehom«, ki je Slovencem zagotovil dobro izhodišče pred nastopom Zajca.

V drugi seriji so Timijevi kolegi reprezentanco potisnili na 4. mesto, toda razlike med trojico Japonska, Slovenija, Norveška so bile majhne. Zajc je z dobrim skokom 133,5 metrov ugnal Norvežana Johannsona in svoji ekipi zagotovil vodstvo. Tudi Kobajaši je, kot skakalec letošnje zime, s kanček krajšo daljavo od Zajca Japonski priskakal »šele« 5. mesto.

Današnjo tekmo so zanesljivo dobili poljski orli. Piotr Žyla, Jakub Wolny, David Kubacki in Kamil Stoch so zbrali 979,4 točk, Žyla pa je s 146 metri v prvi seriji poskrbel za daljavo dneva. Drugi so bili Nemci (900,2 točki). 140-metrsko znamko sta v drugi seriji preskočila še Wolny in Nemec Richard Freitag (oba 141,5 m).

Ob 18.15 bodo na sporedu že kvalifikacije za sobotno in nedeljsko tekmo. V kvalifikacijah bodo sodelovali tudi Domen Prevc, Žiga Jelar in Bor Pavlovčič.