Štirikratni olimpijski zmagovalec bo skakal na Slatnarjevih smučeh

Dobitnik štirih zlatih olimpijskih medalj in eden izmed najbolj priljubljenih skakalcev, Simon Ammann, se je pridružil Slatnarjevi družini.


Švicarski šampion, ki je v svoji karieri osvojil vse kar se osvojiti da, z izjemo novoletne turneje, je rešitve iskal že pozimi v Innsbrucku. Peter Slatnar mu je ponudil svojo pomoč in pred aprilskim sestankom FIS v Zürichu sta se dogovorila za preizkus smuči. Začel je s serijskimi smučmi, ki so mu  takoj ustrezale. Poskusil je štiri različne pare, posnetek računalniškega pokrivanja skokov pa je pokazal, da je bil s Slatnarjevo smučko po odskoku z mize višje. Skoki so bili kar pet do osem metrov daljši, Slatnarjeve smuči pa omogočajo Švicarju tudi lažji telemark.

Spomnimo, da je leta 2015 na sklepnem dejanju novoletne turneje, Ammann grdo padel in utrpel pretres možganov. Od takrat naprej se je spopadal s težavami pri pristanku, ki so ga velikokrat stale tudi dobre uvrstitve.

Peter Slatnar si želi z legendarnim skakalcem ustvariti dobro zgodbo. Švicar je zamenjavo Fischerjevih smuči za Slatnarjeve tudi uradno potrdil.

V pretekli sezoni je bil najuspešnejši obraz Slatnarjevih smuči Norvežan Robert Johansson. Na olimpijskih igrah v Pjongčangu je osvojil dve bronasti posamični medalji in zlato ekipno, bil pa je tudi del zmagovalne ekipe na svetovnem prvenstvu v poletih v Oberstdorfu.

 

Avtor: Ana Černe
Foto: Fis Ski Jumping FB