Štiri ure za pičel izkupiček Slovencev

Po več prekinitvah so organizatorji v Val Gardeni vendarle izpeljali tretjo letošnjo superveleslalomsko tekmo za svetovni pokal. Prvo izmed štirih tekem za svetovni pokal na dolomitski turneji je dobil Avstrijec Vincent Kriechmayr pred Norvežanom Kjetilom Jansrudom in Nemcem Thomasom Dressnom. Tekmo so zaključili po oseminštiridesetih nastopih, rezultati pa so seveda obveljali. Izmed slovenske peterice je nove točke svetovnega pokala osvojil le Klemen Kosi, ki je zasedel 28. mesto.


Avstrijec Vincent Kriechmayr je po tretjem mestu na superveleslalomu v Lake Louisu in drugem mestu na smuku v Beaver Creeku končno zmagal. Prvič letos in petič v karieri. V Val Gardeni je bil za pet stotink hitrejši od Norvežana Kjetila Jansruda (najhitrejšega na edinem uradnem smukaškem treningu), ki se je tako moral zadovoljiti z drugim mestom. Na stopničke je, še drugič letos, stopil še Nemec Thomas Dressen (3.), zmagovalec uvodnega smuka sezone v kanadskem Lake Louisu.

Do točk le Kosi

Izmed slovenske  peterice je nove točke svetovnega pokala osvojil le Klemen Kosi (28. mesto). Martin Čater je zasedel 32. mesto, Boštjan Kline 37. in Miha Hrobat 44. mesto med petinštiridesetimi uvrščenimi smučarji. Organizatorji so tekmo po skoraj štirih urah predčasno zaključili. Med šestnajstimi smučarji, ki niso dobil priložnosti za nastop, je bil tudi naš Tilen Debelak.

˝Danes je tekma potekala praktično skozi cel dan. Megla ni krojila rezultatov, pač pa rahel dež in veter v hrbet. Podlaga je bila dobra, postavitev tekoča, lepa. Naši smučarji so v prvih sedemnajstih sekundah izgubili od šest do sedem desetink, kar je bistveno preveč za tako zgoščeno konkurenco. Skratka, z rezultati nisem zadovoljen,˝ nam je po tekmi povedal trener Peter Pen, ki opozarja, da bo jutrišnja tekma znova specifična, saj naj bi čez noč v zgornjem delu proge zapadlo do 30 centimetrov snega in tudi napoved ni najbolj obetavna. ˝Vseeno upam, da se bodo razmere umirile in bo smuk  lep, ˝še dodaja Pen.

Smukači jutri tekmo začenjajo ob 11:45, na štartu bo tudi slovenska četverica (Kosi, Čater, Hrobat, Kline).

Vir: Smučarska zveza Slovenije