Stele previsoka ovira za Los Angeles Kings

Anže Kopitar verjame v uspešno sezono LA Kings

Ekipa Tampa Bay Lightning se je v sinočnjem obračunu proti Kraljem izkazala za premočnega nasprotnika, glede na sedanjo formo Anžeta Kopitarja in soigralcev. Vodilna ekipa Vzhodne konference in lige NHL je Kralje v mestu angelov nadigrala s 6-2, razigran je bil predvsem bodoči udeleženec letošnje tekme vseh zvezd, Nikita Kučerov. Kopitar je vpisal podajo, pri drugem zadetku.


Decembra je že kazalo, da so Kralji ujeli pravi ritem, saj so vpisali štiri zaporedne zmage, sedaj pa so ponovno v negativnem nizu. Izgubili so še tretjič na zadnjih štirih tekmah. Da bodo Strele gladko preskočile razglašeni Los Angele je bilo jasno  že po prvi tretjini, ki so jo gostje dobili s 3-0. Najprej je v sedmi minuti zadel Kučerov, ki je izkazal s še tremi podajami. Nato sta do prvega odmora prednost povišala še Brayden Point in Ryan Callahan.

Če so Kralji morda še upali na možnost preobrata je njihovo usodo,  ob uvodu v drugo tretjino, dokončno zapečatil Ryan McDonagh in bilo je jasno, da Kalifornijci v trenutnem stanju takšnega preobrata niso sposobni. Do konca srečanja sta poraz gostiteljev nekoliko ublažila Austin Wagner in Drew Doughty, slednji po podaji Hrušičana. Gostje so dosegli še dva gola, v drugi tretjini še Steven Stamkos, v zadnji pa Mathieu Joseph. Stampos je poleg Kučerova med najzaslužnejšimi za visoko zmago Tampe Baya, saj je poleg gola prispeval tudi dve asistenci.

Tampa Bay Lightning je z 66 točkami in kar 32 zmagami z naskokom najuspešnejše moštvo najmočnejšega severnoamerišekga hokejskega tekmovanja. Njihovi najbližji zasledovalci, Toronto Maple Leafs, so “zgolj” pri 26 zmagah. Prav nasprotna pa je situacija pri Kraljih, ki so se znova zabetonirali na zadnjem mestu Zahodne konference. Enak točkovni izkupiček kot prvaki iz let 2012 in 2014 ima sicer Ottawa na Vzhodu, vendar imajo Senatorji tekmo manj kot Kralji. Hokejisti Los Angelesa so v letošnji sezoni sicer večino časa prebili na zadnjem mestu, nekaj krogov so bili za njimi pozicionirani St. Louis Blues, pa še to ker so odigrali štiri tekme manj od Kraljev.

Anže Kopitar in soigralci sedaj ostajajo v Los Angelesu, kjer bodo v noči na nedeljo pričakali Edmonton.

 

Avtor: Timotej Prosenc