“Štefan trenutno ni sposoben boljših voženj, Žan smuča dobro v slalomu”

V slovenskem taboru po nedeljskem slalomu v Franciji niso imeli razlogov za veselje, saj je Štefan Hadalin osvojil 22 mesto, Žan Kranjec pa odstopil.


“Tudi tokrat se v finalu ni izšlo po mojih željah. V drugem teku sem poizkušal z napadom. Ni se dobro končalo. Napak je bilo preveč, smučanje je bilo na precej nižjem nivoju kot v prvi vožnji,”  je po nedeljski tekmi povedal Štefan Hadalin.

Kranjec ima že v glavi veleslalom

Žan Kranjec je po odstopu v prvi vožnji pojasnil: “Žal, saj je bilo do usodne napake moje smučanje solidno. Sem pa dokazal, da sem tudi v slalomu lahko konkurenčen, kar je lepa spodbuda pred nadaljevanjem sezone. Že v torek potujemo na trening v Alta Badio, tako da se bom lahko optimalno pripravil na novi tekmi. Proga v Italiji mi je zelo všeč. Že večkrat sem dokazal, da sem tam lahko zelo hiter. V tem trenutku imam v glavi že nedeljski veleslalom,”

“Škoda za Žanov odstop”

˝Seveda nisem zadovoljen. Štefan v tem trenutku boljših slalomskih voženj žal ni sposoben. Do januarja bomo težave skušali odpraviti. Žan? Dobro smuča tudi v slalomu. Škoda za odstop, saj bi mu druga izredno težka in uničena proga zagotovo ustrezala,˝ je nastope slovenskega dvojca ocenil trener Klemen Bergant.