Štefan Hadalin osvojil SREBRNO MEDALJO!

Na novo slovensko medaljo po zmagi Ilke Štuhec v Areju je bilo potrebno čakati le en dan: Štefan Hadalin je na kombinacijski tekmi presenetil konkurenco in osvojil svojo prvo srebrno snežinko. Zaostal je le za Alexisom Pinturaultom, ki je prvič v svoji karieri postal svetovni prvak.


Veliko presenečenje je danes pripravil 23-letni Vrhničan na prizorišču 45. svetovnega prvenstva. Nihče ga ni uvrščal med favorite in nihče ni niti malo računala, da bi lahko sploh mešal štrene pri samem vrhu, vendar pa je Štefan Hadalin pokazal svojo kvaliteto in presenetil vso smučarsko javnost. Po smuku je namreč pristal na 30. mestu kar je pomenilo, da je šel prvi na slalomsko progo, ob tem postavil najboljši čas slaloma. V skupnem seštevku mu je bil kos le Francoz Alexis Pinturault, ki je bil za 0,24 sekunde hitrejši in je prvič osvojil zlato medaljo na svetovnih prvenstvih. Peti slalomist sezone, Avstrijec Marco Schwarz se je moral tokrat zadovoljiti z osvojenim tretjim mestom.

“Brez besed sem. Ne morem ničesar povedati,” je bil – povsem v slogu včeraj zlate smukačice Ilke Štuhec – prvi odziv Hadalina. Ko je lahko zadihal, je povedal: “Po tisti napaki na smuku sem bil 30., na slalomu pa sem izkoristil svojo priložnost.” Štefan Hadalin, ki je pred tremi leti postal tudi mladinski svetovni prvak v kombinaciji, se je izjemno pogumno lotil smuka. Priznal je, da je tvegal več kot na treningih, a plačal tudi davek, saj mu je napaka v spodnjem delu vzela kar nekaj hitrosti. Trepetal je za 30. mesto in ko ga naposled nihče ni izrinil iz trideseterice, je bil postavljen eden od temeljev za končni uspeh.

Avtor: Aljoša Gregorec