Starejši Prevc iz Rusije z dvignjeno glavo

Slovenski skakalci po odhodu iz ruskega Nižnega Tagila niso ravno vriskali od zadovoljstva. Še najbolj je z dvema uvrstitvama med deseterico navdušil Peter Prevc, medtem ko trener Gorazd  Bertoncelj ob predstavah ostalih ni mogel biti preveč dobre volje.


“Z osmim mestom sem zadovoljen. Uspela sta mi dva kar dobra skoka, razmere so bile tudi dobre. Zelo sem zadovoljen da sem preko celotnega vikenda prikazal dobre skoke na visokem nivoju. Dvakrat sem bil med deseterico in z Nižnega Tagila grem lahko z dvignjeno glavo,” je po nedeljski tekmi pojasnil Peter Prevc, ki je v soboto celo zapravil lepo priložnost za zmago.

Zajc med deseterico s povprečnimi skoki

Uvrstitve med deseterico se je na nedeljski tekmi veselil tudi Timi Zajc, ki mu skakalnica v Nižnem Tagilu ne diši preveč: “Z nedeljskim rezultatom kar zadovoljen. Naredil sem povprečne oziroma kar solidne skoke, tudi razmere so se mi izjemno poklopile. Lahko grem mirno naprej.”

Timi Zajc je v nedeljo osvojil deseto mesto

Lanišek padel v formi

Glavni trener  Gorazd Bertoncelj je takole pokomentiral nedeljski razplet: “Tekma je bila izjemno zahtevna, predvsem iz psihološkega vidika. Veter je stalno spreminjal smer. Izredno smo zadovoljni s Petrovim osmim mestom. Vsi trije današnji skoki so bili na že zelo visokem nivoju. Prebudil se je tudi Timi, oba skoka sta bila zelo dobra v ne posebno dobrih vetrovnih pogojih. Anže Lanišek je že malce padel v formi, pozna se mu utrujenost in zato tudi slabša dinamika nog. Z Domnom in Tilnom ne moremo biti zadovoljni, nista prikazala dovolj dinamike na mizi in se zato nista uvrstila v finalno serijo.”

Svetovni pokal se bo prihodnji konec tedna nadaljeval v nemškem Klingenthalu.