Štajerski obračun Celjanom, Jesenice na tankem ledu

Državno prvenstvo je vnovič postreglo s kopico zadetkov. Hokejisti HK ECE Celje so na štajerskem obračunu s HDK Maribor upravičili vlogo favoritov in slavili s 6:2. Maribor je že v ponedeljek z 0:12 moral priznati premoč Olimpiji, medtem ko so Jesenice, kot državni prvaki, po kazenskih strelih (3:2) komajda prišli do zmage nad HK Slavija Junior. Še 20 sekund pred koncem je kazalo na senzacionalno zmago Slavije.


V letošnji sezoni državnega prvenstva sodeluje sedem slovenskih klubov. Novinec HK Slavija Junior, ki letos premierno igra s člani, je zamenjal HK Playboy Slavija. Založani so prvo tekmo odigrali v soboto, ko so z 0:2 izgubili s HK Triglav Kranj, v ponedeljek zvečer pa so se odlično upirali favoriziranim aktualnim prvakom HDD Sij Acroni Jesenice.

Ekipi sta se v ponedeljek pomerili v Podmežakli, kjer so domači ob igralcu več povedli preko Erika Svetine. V drugi tretjini je Slavija izenačila nato pa je Lovro Lapornik Založane popeljal v vodstvo. 14 sekund jih je ločilo od zmage, a so po vnovični izključitvi tik pred koncem prejeli zadetek za izenačenje. Jesenice je tako nepričakovanega poraza rešil finski branilec Jesse Jyrkkiö, ki je premagal sicer izjemno razpoloženega Jureta Pavliča in izsilil podaljšek. O zmagovalcu so odločali kazenski streli, preko katerih pa so zmago le vknjižili slovenski državni prvaki.

 

Avtor: N. D.
Foto: HDD Jesenice FB