Šprint Mäkäräinenovi, Urška Poje 69

Šprintersko preizkušnjo za svetovni pokal na Pokljuki je dobila Kaisa Mäkäräinen. Slovenke tudi na današnji tekmi nso bile v ospredju.


Na zmagovalni oder so se zopet uvrstile tekmovalke z brezhibnim strelskim izkupičkom. Najhitrejša izmed njih je bila danes Kaisa Mäkäräinen iz Finske. Slabih 15 sekund za njo je zaostala druga Dorothea Weirer iz Italije, tretja je bila Francozinja Justine Braisaz (+42,1).

Slovenske tekmovalke še enkrat več niso pokazale pretirano dobrih nastopov. Urška Poje, ki je na predvčerajšnji 15-kilometerski preizkušnji izmed Slovenk končala zadnja, je bila danes s 69. mestom pred obema reprezentančnima kolegicama. Zgrešila je le en strel v stoje, a je za vodilno Mäkäräinenovo zaradi slabše tekaške forme zaostala za dobri dve minuti in pol. To ji na koncu žal ni prineslo težko želene šestdeseterice, ki tekmovalke uvršča ja jutrišnjo zasledovalno tekmo.

Zelo slab strelski nastop sta imele Lea Einfalt in Polona Klemenčič. Obe sta zgrešili po 5 strelov, kar je Einfaltovo postavilo na 93. Klemenčičevo pa na 97. mesto. Obe sta za zmagovalko na koncu zaostali za dobre 4 minute. Jutri na zasledovalni preizkušnji tako Slovenija v ženski konkurenci ne bo imela svojih nabojev, pri moških pa bosta nastopila Jakov Fak in Miha Dolžan.

Avtor: Nel Daugul