Šok v Aareju: Slovenija pred smukom ostala brez glavnega aduta

Na današnji tekmi moškega smuka, ki se bo pričela ob 12.30, bodo namesto štirih na startu zgolj trije Slovenci. Najboljši slovenski smukač Martin Čater je namreč ob padcu na včerajšnjem treningu staknil poškodbo. Za Savinjčana ni končano samo prvenstvo, temveč kar celotna sezona.


26-letni Savinjčan se prav danes, na tekmovalni dan, odpravlja domov. Do neljubega dogodka je prišlo včeraj na treningu, ki je potekal vzporedno z žensko tekmo. Specifika tega treninga je bila, da se je vožnja uradno kočala po zadnjem merjenju vmesnega časa. Temu je sledil še en odsek in prav ta del proge je bil usoden za Martina Čaterja. V tem predelu mu je namreč zdrsnilo in padel je na bok.

Poškodba kolena

Potem, ko je zdravnik Anže Kristan želel opraviti preiskavo, se je potrdilo pričakovano. Čater je utrpel natrgano sprednjo križno vez, ter poškodovan meniskus in hrustanec levega kolena. Zaradi te poškodbe ne zapušča zgolj svetovnega prevenstva. Najboljši slovenski smukač bo odsoten kar do konca sezone.

Pred padcem dobri obeti

Na zadnjem uradnem treningu, kjer se mu je pripetil padec, je Čater dosegel 26. čas proge, s čimer je bil najboljši Slovenec. V tej sezoni se sicer lahko pohvali z nekaj lepimi uvrstitvami. Na klasičnem smuku v Wengnu je bil osmi, dobro pa je odpeljal tudi supervelelslalom v Aareju, kjer je bil trinajsti, le pol sekunde časa oddaljen od zmagovalnega odra.

Na tekmi ob 12.30 bodo tako nastopili trije Slovenci Klemen Kosi, Boštjan Kline in Miha Hrobat. Vremenska napoved znova ni najboljša, možen je zamik tekme na nedeljo.

Avtor: Timotej Prosenc