Šok terapija na Jesenicah zaenkrat uspešna. Po menjavi trenerja zmaga.

Na Jesenicah je v teh dneh precej turbulentno. Poraz na večnem derbiju je s trenerskega mesta odnesel Gabra Glaviča, nadomestil pa ga je dosedanji pomočnik Aleš Burnik. Razpored v Alpski ligi pa časa za lizanje ran Gorenjcem ni naklonil. Danes je v Podmežakli gostoval Zell am See, Železarji pa so bili boljši z 4-1.


Da je hokej precej nepredvidljiv šport je pokazal današnji obračun. Pred tedni so Jeseničani Avstrijce popolnoma ponižali, ko so jih porazili s kar 12-2. Tokrat so bili gostje precej bolj čvrsti na ledu in domači ekipi povzročali kar nekaj težav. Pogosto jih je moral reševati tudi vratar Saunders.

Kljub temu, da so imele Jesenice že v uvodnih minutah prve tretjine kar nekaj minut igralca več, pa priložnosti niso uspeli kronati z zadetkom. Česar jim ni uspelo doseči v igri z igralcem več, so nato izpeljali, ko so bili kaznovani sami. Po asistenci Gašperja Sršena je t.i. “short-handed” gol dosegel Aljoša Crnović. Nato je v 15. minuti po podaji povratnika Erika Panceta zadel še Blaž Tomaževič.

Obramba varovancev Aleša Burnika pa ni vzdržala. Pred koncem prve tretjine je rezultat na 2-1 znižal Daniel Nageler, dolgoletni član Dunaj v ligi EBEL. V drugi tretjini navijači v Podmežakli zadetkov niso videli, ne na eni, ne na drugi strani, so pa zato domači stopili na plin v zadnji tretjini. Najprej je uspešno vrnitev še enkrat potrdil Pance, ki je z desne strani presenetil vratarja Zell am See-ja, Patricka Machreicha. Prednost dveh zadetkov je omogočila lažje nadaljevanje, v zadnjih trenutkih pa je gostujoča ekipa poskušala z igro brez vratarja, kar je izkoristil Tadej Čimžar. Tretji strelec lige je plošček poslal v prazno mrežo.

Aleš Burnik je tako delovanje na novem položaju otvoril z zmago. Še eno tekmo bo zagotovo vodil v soboto, tokrat na Jesenice prihaja Feldkirch. Nato v ligi AHL sledi 14-dnevni premor med katerim bodo v vodstvu Železarjev sprejeli odločitev o novem trenerju. Eden od kandidatov je tudi Burnik.

Avtor: Timotej Prosenc