Smuk v Kitzbühlu že v petek, Slovenci med počasnejšimi!

Podobno kot na prvem uradnem treningu za smuk v Kitzbühlu za svetovni pokal alpskih smučarjev je bil na drugem uradnem treningu najhitrejši domačin. Po Matthiasu Mayerju je tokrat najhitrejši bil izkušeni Hannes Reichelt. Slovenci pa so se na obeh treningih za petkov smuk znašli v spodnjem delu razpredelnice.


Na današnjem treningu se je tako ura najprej zaustavila pri Avstrijcu Hannesu Reicheltu, ki je bil za 0,23 sekunde hitrejši od Italijana Mattea Marsaglie, tretji čas drugega uradnega treninga pa je postavil še en Italijan, in sicer Dominik Paris. Na treningu pa tokrat ni bilo Norvežana Kjetila Jansruda, ki se je poškodoval pri padcu na prvem treningu, kjer si je zlomil prsta in že bil operiran. Manjkal je tudi njegov rojak Aksel Lund Svindal.

Slovenci so bili tudi tokrat počasni. Najhitrejši je bil Miha Hrobat, ki je trening končal na 37. mestu, zaostal je 3,18 sekunde, Martin Čater je bil 49.  zaostankom 4,38 sekunde, Klemen Kosi 52. zaostankom 4,94 sekunde, Tilen Debelak je končal na 54. mestu z zaostankom 5,95 sekunde, Boštjan Kline pa je zaostal za več kot 9 sekunde, saj naj bi bil na natančnejšem ogledu proge.

Sprememba urnika zaradi vremena!

Organizatorji moških tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju v Kitzbühlu so zaradi neugodne vremenske napovedi spremenili program tekmovanja. Tako bo po novem smuk že v petek ob 11.30, v soboto bo pa na sporedu slalom z vožnjama ob 9.30 in 12.30, v nedeljo pa bo sledil še superveleslalom ob 13.30.