Smučarski trening z Ilko Štuhec in Tino Maze

Dve največji šampionki slovenskega smučanja se bosta po koncu tekmovalne sezone z izžrebanci nagradne igre (vse potrebno najdete na spletni strani www.milkaski.si) podali na strmino in izbrancem namenili nekaj skrivnosti, kako do boljšega zavoja ali kako do idealne preže v smuku.


V teh dneh, ko so oči širše javnosti usmerjene tako v Zlato lisico kot v prihajajoče svetovno prvenstvo v Åreju, bosta naši vrhunski športnici v različnih vlogah še kako na trnih, konec koncev bo Ilka na Švedskem branila naslov prvakinje v smuku. Ob tem pa sta v en glas poudarili, da se veselita tudi izziva, ko se bosta z navijači preizkusili v vlogi trenerk. V novi reklamni kampaniji za Milko, sta se odločili, da svoje znanje delita s srečnimi izbranci njihove nagradne igre.

“Zelo se veselim tega dne. Ko bom pravzaprav prvič v vlogi učiteljice. In komaj čakam, da slišim, kdo se bo prvi opogumil in mi rekel trenerka. Potem bom preverila vaše smučarsko znanje in vam pomagala do lepših zavojev ter hitrejšega spusta. Tudi kakšno napako bomo skupaj odpravili. Dobrodošli!” so na Sportalu zapisali povabilo Ilke, zmagovalke devetih tekem za svetovni pokal in aktualne svetovne prvakinje v smuku.

“Bi rad smučal z mano?” je privlačno povabilo je za svoje navijače izrekla tudi Tina Maze: “Moj nasvet za izbrance, ki se nam bodo pridružili na smučarskem dnevu: vstanite zgodaj zjutraj, dobro pozajtrkujte, potem pa hitro na sneg. Da izkoristite svežo podlago, da imate čim boljše pogoje. Ko zaključite z aktivnostmi na snegu, pa hitro na kosilo in drugim užitkom naproti,” je vsem bodočim izbrancem naročila dvakratna olimpijska prvakinja, štirikratna svetovna prvakinja, dobitnica velikega kristalnega globusa in zmagovalka 26 tekem za svetovni pokal.

Vsekakor edinstvena priložnost, da se po sneženih stezicah spustite z naj-smučarkama v naši zgodovini!

Avtor: Nel Daugul