Slovenski tekmeci razkrili adute

Znane so postave reprezentanc, ki bodo z jutrišnjimi kvalifikacijami odprle novo sezono svetovnega pokala v smučarskih skokih. S kakšnimi postavami se bodo bitke s Slovenci lotili Poljaki, Norvežani, Avstrijci, Švicarji, Nemci in Japonci?


Skrivalnic je konec in glavni trenerji najmočnejših reprezentanc so morali predstaviti imena svojih tekmovalcev za uvodne preizkušnje svetovnega pokala v poljski Wisli, kjer bo v soboto popoldne na sporedu ekipna tekma, v nedeljo dopoldne pa še posamična preizkušnja. Že dlje časa je znano, da bodo Slovenijo zastopal Timi Zajc, Anže Lanišek, Peter Prevc, Domen Prevc, Tilen Bartol, Anže Semenič in Rok Justin. Kdo bodo njihovi glavni tekmeci?

Norvežani ciljajo na turneji in Planico

Norveški trener Alexander Stoeckl se je odločil za naslednjo šesterico: Johann Andre Forfang, Robert Johansson, Marius Lindvik, Thomas Aasen Markeng, Robin Pedersen in Daniel-André Tande. “Težko je napovedovati rezultate, saj nimamo prave primerjave s tekmeci. Po videnem na poletnih in jesenskih tekmah sem optimističen. Forma je v vzponu in menim, da smo dobro pripravljeni. Želimo se boriti za najvišja mesta na novoletni in RAW AIR turneji ter na svetovnem prvenstvu v poletih,” je pojasnil Stoeckl.

Ryoyu Kobayashi brani veliki kristalni globus

Ryoyu Kobayashi brani naslov

Za Japonsko bodo v poljski Wisli, finski Ruki, ruskem Nižnem Tagilu in nemškem Klingenthalu tekmovali branilec naslova Ryoyu Kobayashi, Junshiro Kobayashi, Yukiya Sato, Daiki Ito, Naoki Nakamura in Noriaki Kasai.

Poškodbe, poškodbe, poškodbe,…

Nemški zasedbi letos poveljuje Stefan Horngacher, ki se je ob težavah s poškodbami Andreasa Wellingerja in Severina Freunda odločil za naslednjo sedmerico: Markus Eisenbichler, Karl Geiger, Richard Freitagm Stephan Leyhe, Moritz Baer, Constantin Schmid in Pius Paschke.

Ključen bo pravočasen odskok

Avstrijski glavni trener Andreas Felder bo imel na voljo izredno močno zasedbo, ki je del priprav opravila tudi na sončnem CipruStefan Kraft, Gregor Schlierenzauer, Michael Hayboeck, Daniel Huber, Philipp Aschenwald in Jan Hoerl. “Za uspeh v Wisli bo ključen pravočasen odskok. Za večino skakalcev bo to prvi stik s snegom, kar bo poseben izziv,” je dejal Felder.

Stefan Kraft bo eden izmed ključnih mož močne avstrijske vrste (foto: EPA-EFE/Grzegorz Momot POLAND OUT)

Švicarji v pričakovanju slovenskega festivala

V švicarskem taboru bo uvodni vikend sezone izpustil legendarni Simon Amman, ki se bo zimskemu cirkusu priključil v Rukki. Švicarski dres bodo tako konec tedna nosili Killian Peier, Andreas Schuler, Gregor Deschwanen in Dominik Peter. Njihov trener Berni Schoedler je razkril, da bo za njegove izbrance glavni cilj sezone Planica: “Pričakujem, da bomo tam nastopili z močno zasedbo. Zame osebno bo to vrhunec sezone. Vzdušje v Planici je vedno izjemno, ravno tako tudi vreme. Gre za pravi slovenski festival ob zaključku sezone!”

Poljaki s 13 skakalci

Na skakalnici Adama Malysza bodo Poljaki nastopili s 13 skakalci, med katerimi bodo največ pozornosti deležni člani udarne A vrste Kamil Stoch, Maciej Kot, Piotr Żyła, Dawid Kubacki, Stefan Hula in Jakub Wolny, ki naj bi imeli na voljo tudi “čudežen” kos opreme.