Slovenski skakalci za oceno “prav dobro”

Z uvrstitvijo Petra in Domna Prevca med najboljšo osmerico v skupnem seštevku 68. novoletne skakalne turneje je slovenska reprezentanca izpolnila osnovni cilj. Kako je nastope svojih varovancev ocenil selektor Gorazd Bertoncelj?


“Po prespani noči je ocena enaka. Smo zadovoljni, ocena 4. Ničesar ne bi spreminjali. Turneja traja 11 dni, dva dneva sta vmes za počitek. To smo izkoristili za krajši kondicijski trening in regeneracijo. Ne da se spreminjati stvari, turneja gre naprej,” je pojasnil Gorazd Bertoncelj in obenem razkril ekipo za naslednjo postojanko svetovnega pokala: “V Predazzo potujejo bratje Prevc, Anže Lanišek, Timi Zajc in Rok Justin.”

Strah po odskoku

Izkušeni Peter Prevc je razkril, da brez strahu na velikih skakalnicah preprosto ne gre: “Lažje je, ko ti gre dobro, ko vidiš, da znaš, ko večkrat skočiš daleč. Skakalnica je bila v ponedeljek večja, po odskoku je te je malce strah, pride dodaten adrenalin. To je morda tisto, kar je potrebno, da greš kdaj spet čez sebe in to ti da še dodatno energijo.”

Domen čaka na polete

“Zadovoljen sem s turnejo. To je lepa odskočnica za naprej. Na polete bo pa potrebno še malce počakati,” je razkril Domen Prevc, njegov reprezentančni kolega Anže Lanišek pa je dodal: “Glede na vse težave pred turnejo z mojo tehniko, moram biti zadovoljen. Na tekmah sem pokazal ene boljših skokov, kar mi daje dodaten zagon za naprej.”

Zajc gleda naprej

Najmanj razlogov za zadovoljstvo je imel Timi Zajc: “Blizu vrha še nisem. Do Bischofshofna je kazalo, da gre na bolje. Na tekmi se nisem najbolje izkazal, a potrebno je iti naprej.”