Slovenski konec tedna v Rusiji

Konec tedna so se v ruskem Chaykovskem odvijale tekme za poletno veliko nagrado. V soboto je slovenska mešana ekipa osvojila odlično drugo mesto, dan kasneje pa nas je razveselila še Ema Klinec. Moška posamična tekma je bila zaradi močnega vetra odpovedana.


V soboto je bila na sporedu tekma mešanih ekip. Zmagala je japonska ekipa, ki so jo zastopali Nozomi Maruyama, Yukiya Sato, Sara Takanashi, and Junshiro Kobayashi. Za dobrih 11 točk so zaostali Jerneja Brecl, Jurij Tepeš, Ema Klinec, Robert Kranjec, in nas tako razveselili z drugim mestom. Stopničke so dopolnili Norvežani v zasedbi Anna Odine Stroem, Robin Pedersen, Maren Lundby, Fredrik Bjerkeengen.

Na nedeljski posamični tekmi v ženski konkurenci je po le eni izvedeni seriji slavila Ema Klinec, odlično pa so se odrezala tudi ostala naša dekleta. Moška tekma, ki bi se morala prav tako odviti v nedeljo je bila zaradi močnega vetra odpovedana.

Tekme za poletno veliko nagrado se bodo nadaljevale 21. septembra v Rasnovu, dekleta pa se bodo ponovno pomerila 2. oktobra v Klingenthalu.

 

Avtor: A. Č.
Foto: Fis Ski Jumping FB