Slovenski kapetan v pričakovanju nove sezone v Švici

Jan Muršak je za Sportal spregovoril o preporodu v švedski Frölundi, o razlogih za nadaljevanje kariere v Bernu in prihodnosti v reprezentanci.


Muršak je preteklo sezono po petih letih zapustil ligo KHL in se preselil na Švedsko. Jan je v intervjuju vsaj delno potrdil stereotip o hladni in neugodni Rusiji, ki se mu je v kombinaciji s številnimi poškodbami in trenerskimi pritiski tako zamerila, da selitve ne obžaluje.

Čeprav je na prvi pogled prestop iz Rusije na Švedsko in sedaj v Bern korak nazaj, pa Muršak pravi, da je prav zaradi te selitve na novo “hokejsko” zaživel. Bogate igralske izkušnje, bil je pri CSKA-ju, Amurju in Torpedu, so prav gotovo pripomogle k temu, da se ga ne brani nobena evropska ekipa.

Kljub temu, da je bil pri Frölundi izredno zadovoljen, pa ga je prepričala ugodnejša finančna ponudba Švicarjev. Švicarski hokej je v vzponu, letos so postali svetovni podprvaki, pritiski v Bernu pa so vedno izredno visoki. Muršak je potrdil, da se že veseli igranja pred kar 16000 gledalci! Bern je namreč hokejsk ekipa, ki ima enega najboljših navijaških obiskov v Evropi.

Muršak se je tudi z veseljem spomnil zadnjih olimpijskih iger v Južni Koreji, čeprav trdi, da je bil olimpijski turnir v Sočiju še zanimivejši, ker je bilo pač prvič. Tudi nastopov Slovenije na zadnjem svetovnem prvenstvu ni ocenil za negativne, obžaluje pa, da Sloveniji povratek med elito ni uspel. Sam zaradi poškodbe ni igral.

Za Slovenijo bo še naprej vedno pripravljen igrati, če le ne bo poškodb.

 

Avtor: Timotej Prosenc
Foto: Delo