Slovenski deskarji z eno boljših in navdihujočih sezon

Slovenski deskarji na snegu lahko uspešno potegnejo črto čez odlično sezono, v kateri so se skupno veselili treh zmag, malega kristalnega globusa, drugega mesta v skupnem seštevku in srebra na svetovnem prvenstvu.


Prvo ime letošnje zime je seveda Tim Mastnak, kateremu lahko pripišemo večino uspehov. V drugi polovici sezone je pravo formo ujel še Žan Košir, Rok Marguč je izpolnil svojo veliko željo in se prvič uvrstil na stopničke domače tekme na Rogli, nekaj lepih uvrstitev je dosegla tudi Gloria Kotnik.

Tako Mastnak kot Košir, Marguč in Kotnikova so nekje v zlati sredini svoje kariere in še zlepa ne mislijo odnehati. To pomeni, da bomo imeli še lep čas priložnost spremljati uspehe slovenskih deskarjev. Vsi imajo v mislih tudi vsaj ene olimpijske igre, kar pa ne pomeni, da v neolimpijskih letih in letih brez svetovnega prvenstva ne bodo imeli motivov.

Za Tima Mastnaka veliko počitka še ne bo, saj je pred tremi dnevi v četrtek že odpotoval v avstrijski Katchberg, kjer bo med drugim predvsem testiral opremo. V pogovoru za MMC je pojasnil, da mu je največji motiv slalom, kjer čuti, da se lahko prebije v najvišjo konkurenco. “Moj največji motiv, ki so mi ga dodatno vcepili letošnji uspehi, je slalom. Tudi na slalomih bi bil rad v vrhu in temu se bom posvetil. Letos smo videli, da mi je do velikega kristalnega globusa manjkal še en dober rezultat v slalomu. Tega sem po zdravstvenih težavah pred lansko sezono povsem zanemaril, kar se mi zdaj pozna.”