Slovenske bronaste olimpijke ne bo v Seefeldu

Slovenska reprezentanca je v Seefeld odpotovala takoj po sobotni tekmi za svetovni pokal v italijanskem Cogneju, kjer je Eva Urevc v svojem prvem finalu sprinterske tekme zasedla šesto mesto. S tem si je tudi zagotovila nastop na SP in iz spiska izrinila Vesno Fabjan. Trener reprezentance v smučarskih tekih Nejc Brodar je v intervjuju za Sportal izpostavil: “Pokazala je, da je močna, da je trenutno zelo dobro pripravljena. Malenkost je škoda finala, a mislim, da je napredek, ki ga je naredila v zadnjem letu, res velik.”


Največ upov polagamo v šprint

Nejc Brodar največ pričakuje prav od sprinterskega nastopa, predvsem si želi, da bi se slovenske tekmovalke borile za vrh. Od fantov, predvsem od Šimenca, pa pričakuje vsaj preboj v polfinale, kar bi bil lep posamični uspeh za slovenskega šprinterja.

Spored tekmovanja

Ženski sprint bo torej na sporedu že v četrtek, 21. februarja, v nedeljo, 24. februarja, pa bosta na vrsti še oba ekipna sprinta. “Prvi teden bo za nas najpomembnejši, toda tudi 10 km klasično in 30 km prosto sta disciplini, kjer lahko visoko posežemo. Če bomo med 10. ali 15. mestom, pa lahko to ocenimo kot uspeh.” je za konec v intervjuju povedal Brodar.