Slovenska zvezdnica ostaja sproščena

Po zaslugi Anamarije Lampič so letos v središču pozornosti slovenskih športnih navdušencev tudi smučarski tekači. Pred slovensko izbrano vrsto je pot v nemški Obertsdorf.


Nejc Brodar, glavni trener slovenske reprezentance v teku na smučeh: “Uspehe nekako moraš pustiti za sabo, čakajo nas nove preizkušnje. Že ta konec tedna v Oberstdorfu. Je pa to lepa popotnica, prisotna je sproščenost in hkrati je to potrditev, da se dela dobro in le želim si, da to tudi ostane do konca letošnje sezone. V Oberstdorf potujejo Anamarija Lampič, Vesna Fabjan, Katja Višnar, Miha Šimenc, Janez Lampič in Luka Markun.”

Anamarija Lampič: “Počutim se zelo dobro. Logično, da so uspehi velika motivacija za naprej. Ostajam sproščena, želim se imeti dobro na treningih in to prenesti na tekme. Komaj čakam Oberstdorf, kjer bo naslednje leto svetovno prvenstvo. Upam, da tudi tu naredim čimboljši rezultat.”

Miha Šimenc: “Od stopničk sem daleč in ne. Čaka me še en preskok v finale. V polfinalu moram prikazati dobro borbo. Še kar nekaj je potrebno narediti, a če bo šlo tako kot do zdaj, po korakih, mislim, da mi bo uspelo.”

Janez Lampič: “Upam, da čim prej ujamem ali prehitim Miho. V Oberstdorfu želim poiskati pravo formo.”

Vesna Fabjan: “Poskušam ugotoviti, kaj mi manjka. Po novoletni turneji sem obležala. Do Dresdna sem naredila le dva treninga na smučkah. Zdaj sem bila na pripravah v Planici. Delala sem klasiko, ki je nimam preveč rada, a to je edina pot. Vem, da vrhunskih rezultatov nihče ne pričakuje, zato grem lahko sproščeno na tekmo. Rezultati ekipe pa so dobra popotnica za vse, za celo panogo. Napredujemo in naj bo tako še naprej! pokazali tega. Pogovorili smo se in verjamem, da bo šlo spet bolje.”