Slovenska reprezentanca domov odhaja brez medalje

Danes je na svetovnem prvenstvu v Seefildu potekala zadnja preizkušnja v smučarskih skokih. Skakalke in skakalci so se pomerili v tekmi mešanih ekip. Slovenska reprezentanca je v zasedbi Urša Bogataj, Nika Križnar, Žiga Jelar in Peter Prevc osvojila četrto mesto.


Sobotna preizkušnja je bila, za razliko od petkove, ki je potekala na meji regularnosti, izvedena brez težav. Zmaga je pripadla reprazentanci Nemčije, ki je tako osvojila svoj tretji naslov svetovne prvakinje na tekmi mešanih ekip. Srebro je osvojila Avstrija, bronasta medalja pa je pripadla reprezentanci Norveške.

Slovenija prekratka za osem točk

Potem, ko sta bila najboljša rezultata na tem svetovnem prvenstvu sedmo mesto Nike Križnar in deseto mesto Timija Zajca, je slovenska reprezentanca epizodo želela zaključiti na odru za zmagovalce.

Tekmo je za Slovenijo odlično otvorila Urša Bogataj, ki je bila ena, od zgolj štirih skakalk, ki so v prvi seriji preletele stometrsko znamko. Nato je sledil nekoliko slabši nastop Žige Jelarja (99,5 m), kar ni bilo dovolj konkurenčno glede na razdalje ostalih skakalcev. Slovenijo so tako po drugem skoku prehitele še Japonska, Norveška in Poljska. V svoji skupini je dobro nastopila Nika Križnar (98,5 m), ki je Sloveniji zopet dvignila na četrto mesto. Žal pa ga je nekoliko polomil Peter Prevc od katerega so v naši reprezentanci v prvi seriji pričakovali več. Posledični je bila Slovenija po prvi polovici tekme mešanih ekip na šestem mestu.

V drugi seriji je naša reprezentanca nastopala bolje. Bogatajeva je ponovno preskočila 100 metrov, odlično delo pa je opravil tudi Jelar, ki je pristal pri 104 metrih. Žal pa se njegov napada na zmagovalni oder ni povsem posrečil, saj je dobro skočil tudi Norvežan Robert Johansson in ubranil tretje mesto. Norvežani so ubranili tudi napad Nike Križnar (108,5 m) in Petra Prevca (100,5 m), ter tako Slovenijo zadržali na nehvaležnem četrtem mestu. Sloveniji je do brona zmanjkalo vsega osem točk.

Pozornost se bo zdaj spet preusmerila k svetovnemu pokalu, ki bo na sporedu v Oslu.

Avtor: Timotej Prosenc