Slovenska peterica si želi udarnega začetka

Moška biatlonska reprezentanca bo zaključek priprav na novo sezono opravila na Norveškem. Tam bodo Jakov Fak, Klemen Bauer in ostali varovanci Uroša Velepca svojo pripravljenost preizkusili tudi na generalki.


Motiv za prihodnjo sezono je zelo visok. Želim si tekmovati na najvišji ravni. Kot tekmovalec, ki ima za seboj veliko sezon, imam pred sezono vedno določene dvome, ki jih pomiri trener. Saj je povsem normalno, da se skozi celotno pripravljalno obdobje ne moreš skozi počutiti odlično,” je na druženju z novinarji pojasnil Jakov Fak, ki verjame, da je ob dobri dnevni formi na vsaki tekmi pripravljen poseči zelo visoko.

Fak se super počuti

Prvi adut slovenske izbrane vrste nestrpno pričakuje začetek sezone 2019/20: “Verjamem, da je bil načrt zelo dobro sestavljen, saj se trenutno super počutim. Upam da bo tako tudi po otvoritvi sezone konec tedna na Norveškem in nato na sklepnih pripravah pred začetkom sezone svetovnega pokala”.

Jakov Fak bo skupaj z reprezentančnimi kolegi formo testiral na Norveškem
Jakov Fak bo skupaj z reprezentančnimi kolegi formo testiral na Norveškem

Kvaliteta treninga ni vprašljiva

Večji del poletnih priprav je Klemen Bauer opravil v lastni režiji, a po programu reprezentančnega trenerskega štaba: “Kvaliteta in količina treninga nista bila nikoli vprašljivi. Vse to se je pokazalo tudi z rezultati na rolkarskem svetovnem prvenstvu v Minsku. To je bil sicer le dober trening. Sedaj nas čaka le še sklepni del prirpav in se veselim tekem, saj menim, da ni razloga za skrb.  Letos bi si želel, da že na uvodu začnem udarno. Ne bi rad čakal na Pokljuko, ki je na sporedu šele januarja. Dober uvod v sezono namreč prinese lažje nadaljevanje.”

Svetovni pokal kot privilegij za Cisarja

Ob Jakovu Faku, Klemnu Bauerju, Mihi Dovžanu in Roku Tršanu bo debi v članski konkurenco dočakal Alex Cisar. Aktualni mladinski svetovni prvak je navdušen nad ponujeno priložnostjo: “Imel bom privilegij, da bom nastopil že na uvodni postojanki svetovnega pokala na Švedskem. Potem pa bo nadaljevanje sezone odvisno od mojih nastopov. Če bom dober na Švedskem, bom lahko dobil še kakšno priložnost v svetovnem pokalu. Če se bo pa izkazalo, da še nisem pripravljen za ta nivo tekmovanja, se bom vrnil stopničko nižje in nastopal z mladinci ter še naprej nabiral izkušnje in pridno treniral.”