Slovenska flota na letalnice v spremenjeni zasedbi

Minuli konec tedna so slovenski skakalci zelo solidno opravili nalogo v japonskem Sapporu, pred njimi pa so novi izzivi na večjih skakalnicah in letalnicah. Kakšna so pričakovanja pred nadaljevanjem sezone?


Gorazd Bertoncelj, glavni trener moške skakalne reprezentance: “Z rezultati v Sapporu smo zelo zadovoljni. Niso bili vrhunski, a za stopničke se moramo še malo bolj potruditi, ne samo imeti asa v rokavu z vetrom. Moramo še dodati na plin, da si bomo stopničke zaslužili. V tem trenutku imamo štiri zelo močna orožja, Petra, Timija, Anžeta in Domna. Tudi Cene je bil na prvi tekmi uspešen. Verjamem, da imamo še tri nova železa v ognju. V Willingen in na Kulm potujejo še Žiga Jelar, Anže Semenič in Jurij Tepeš, na tekme celinskega pokala se vračata Cene Prevc in Rok Justin. Willingena in Kulma se močno veselimo.”

Anže Lanišek: “Dejstvo je, da že ko se usedeš na letalo, moraš v Sapporu pričakovati loterijo. Moji skoki so bili v soboto precej boljši kot v nedeljo. Žal malo smole z vetrom, a nič za to, skoki so še vedno na dobrem nivoju in na tem je potrebno graditi. Za zadovoljstvo bo potrebno narediti dva dobra skoka in nekaj sreče.”

Domen Prevc: “Sigurno od sebe pričakujem več, sem pa zadovoljen, če pogledam posamezni dan na prizorišču. Zdaj mi že uspeta po dva dobra skoka, do zdaj se mi še ni poklopilo, da bi ta dva skoka štela v konkurenci. Ko bosta, bo pa še rezultat tak, kot si želim.”

Timi Zajc: “Japonska mi je pričarala nasmeh zaradi skokov, ne zaradi potovanja. Bil sem spet med deseterico, tega si želim tudi za naprej in tudi vem, da so skoki zdaj precej boljši.

Žiga Jelar: “Planica je dobra vzpodbuda za naprej. Celo periodo sem kazal lepe skoke, doma se je vse še bolj poklopilo in veselim se že naslednjih tekem.”

Anže Semenič: “Ne vem, kaj naj pričakujem čez dva tedna na Kulmu. Grem od tedna do tedna, tako sem šel tudi na celinskem pokalu in šlo je vedno bolje in bolje. Upam, da bom v tem tempu tudi nadaljeval.”

Peter Prevc se novinarske konference zaradi obiska zobozdravnika ni udeležil. Imel je manjšo nesrečo v preteklih dneh, ko si je odlomil zob.