Slovenki dali vse od sebe, Švedinjam se je smejalo

V slovenskem ženskem tekaškem taboru so se še enkrat ozrli na zaključni del dvodnevnega spektakla v Planici, ki ga je zaznamovalo slabo vreme. Anamarija Lampič in Katja Višnar sta z osmim mestom v ekipnem šprintu izpolnili osnovni cilj.


“Razmere so bile različne že med polfinalom in finalom. V polfinalu je bila proga soljena, hitra, trda, v finalu pa je snežilo, padale so plahte z neba. To se je zmešalo z vodo in soljo in to zelo upočasni samo progo. Sicer pa se je finale res začel z rezervo z vseh strani zaradi samih razmer. V prvih dveh krogih smo videli kako smo, kako tečejo smuči, ali se lahko prehiteva ali ne. Pogoji so bili res zahtevni, proga je bila počasna, tudi mi pa nismo imeli ravno najhitrejših smuči. Švedinjama se je smejalo že po prvem krogu, ko sta videli, da imata najhitrejše smuči. V zadnji predaji sem se borila od začetka do konca, prehitela sem dve tekmovalki in mislim, da sem naredila dober trening,” je pojasnila mlajša članica slovenskega udarnega dvojca, Anamarija Lampič.

Zanimiv konec tedna

Njena izkušena kolegica Katja Višnar je dodala: “To je bil zelo zanimiv konec tedna. Vremenske razmere so bile kar precej ekstremne, kar je tekmo naredilo še toliko bolj zanimivo tako za nas, kot za serviserje in organizatorje. Uvrstitve so bile lepe, ne pa ravno takšne, kot bi si želela. V finalu sem se počutila bolje kot v polfinalu, bila sem bolj sveža. V finalu niti nisem uspela teči s skupino v zadnjem krogu, nato je bilo še malo smole z nemško tekmovalko, tako da je bila luknja za Ano prevelika. Imela sem občutek, da se je smučina tudi precej upočasnila in zato je bilo vse precej bolj zahtevno.”

Osmo mesto je bilo maksimum

Zaključna beseda je pripadla trenerju Nejcu Brodarju: “Punci sta odtekli čisto v redu. V polfinalu niti nismo razmišljali o tem, da ne bi bilo napredka v finale, a nam predaje nikakor niso šle na roko. Ni bila samo ena napaka, bili sta dve. Ena je bila kvalificirana kot rumeni karton, potrebno pa je bilo še enkrat pogledati drugo napako. Dekleti sta pri sami predaji trdili, da sta se dotaknili ena druge, kamera je bila postavljena slabo, da bi to potrdili, ko pa je FIS še enkrat pregledala posnetke, je ugotovila, da je dotik bil in sta lahko nastopili v finalu. Res pa je, da ko smo prečkali predajni prostor, smo dobili rumeni karton, ki bo ostal. V soboto sem govoril o uvrstitvi med šest. Pogoji so bili težki, nekoliko je bilo utrujenosti, smuči so bile povprečne in na koncu je osmo mesto tisto, kar smo v danih razmerah lahko dosegli. To je maksimum, dekletom nimam kaj očitati, moramo biti zadovoljni s tem.”