Slovenke v Avstrijo z mislimi na Ljubno

Ženska skakalna reprezentanca bo konec tedna nastopala v Avstriji, varovanje Zorana Zupančiča pa imajo že v mislih nastop pred domačimi navijači na Ljubnem.


Zoran Zupančič, glavni trener ženske skakalne reprezentance: “Super smo začeli z zimsko sezono, na prvih prizoriščih so bile vse tekmovalke v točkah, tudi na stopničkah smo že bili. Prednovoletni premor nam povzroča težave. Predolg preskok. Tako lani kot letos smo izgubili eno tekmovalko. To vpliva na ravnovesje v ekipe. Zdaj se počasi sestavljamo. V Oberstdorfu smo bili že veliko bolj blizu in upamo, da se do Ljubnega sestavimo. V Avstrijo potujejo vse tekmovalke, torej se nam ponovno pridruži Maja Vtič. Na Ljubnem bodo priložnost dobile tudi nekatere mlajše tekmovalke.”

Ema Klinec: “Začetek sezone je bil res izjemen, ne bi si mogla predstavljati boljšega. Tudi zadnji rezultati so vrhunski. Veseli me predvsem to, da na treningih skačem dobro, kar pomeni da znam. Zagotovo bo prišel tudi ta preskok na tekmi, potrebno se je osredotočiti le na skoke.”

Nika Križnar: “Nihanje je še vedno prisotno. Enkrat mi gre, drugič malce slabše. Ne glede na to, sem zraven, narediti moram le dva dobra skoka in potem pride tudi dober rezultat.”

Špela Rogelj: “Ne vem, zakaj ne bi več vztrajala. Skoki v preteklih tednih so pokazali, da če naredim svoj pravi skok, sem zraven. To je potrebno narediti na tekmi in bom tam, kjer si jaz želim. Nekaj skokov je bilo že na zelo visokem nivoju, imeti dober material in nekaj sreče in vse se potem izide v vrhunski rezultat.”

Katra Komar: “Letos sem več zraven kot lani. Nabiram izkušnje, skušam nabirati točke, v Oberstdorfu mi je po dolgem času uspel dober skok, s tem sem zadovoljna in upam, da bo tako še naprej.”

Jerneja Brecl: “Skoki na treningu so velikokrat dosti boljši kot na tekmah. Ta sezona ni dobra in verjamem, da se do Ljubnega lahko sestavim nazaj.”