Slovenke pri vrhu, Ema Klinec tretja!

Zmagovalka prve posamične tekme v Premanonu je Nemka Katharina Althaus, na stopničkah pa sta se ji pridružili še Sara Takanaši in naša Ema Klinec. Za Klinčevo je v letošnji zimi to druga uvrstitev na zmagovalni oder. Odlično so se izkazale tudi ostale slovenske skakalke. Nika Križnar je bila peta, Urša Bogataj šesta, Špela Rogelj pa 12.


Althauseva je z izjemnim finalnim skokom in rekordom skakalnice (94,5 m) v finalni seriji  za skoraj 10 m preskočila vodilno Saro Takanaši, ki  je na koncu za Nemko zaostala za slabih deset točk. Na tretje mesto se je drugič v tej sezoni  povzpela Ema Klinec, ki je v finalu pridobila eno mesto.

Glavni trener slovenske skakalne ekipe Zoran Zupančič je lahko po tekmi zelo zadovoljen, saj sta praktično tik pod zmagovalnim odrom končali še dve njegovi varovanki.  Nika Križnar je končala na petem mestu, Urša Bogataj pa je bila šesta. Obe sta uspeli zadržati mesto iz prve serije. Slovenski uspeh je dopolnila še Špela Rogelj, ki je v finalu pridobila kar štiri mesta in končala kot dvanajsta. Jerneja Brecelj je bila danes edina Slovenka, ki točk z 34. mestom ni osvojila.

V tem letu v nedeljo sledi še zadnja tekma, saj se svetovni pokal za dekleta nadaljuje šele januarja, ko bodo na sporedu tekme na Japonskem. Ob 16. uri pa se bo v Engelbergu začela prva posamična tekma smučarskih skakalcev. Na švicarskem prizorišču bo skakalo tudi šest Slovencev. Med njimi je tudi povratnik v svetovni karavani Peter Prevc, ki je bil v petkovih kvalifikacijah s šestim mestom najboljši Slovenec.

Avtor: Nel Daugul