Slovenke na zgodovinski tekmi tik pod zmagovalnim odrom

Smučarke skakalke so se danes prvič v zgodovini pomerile na ekipni tekmi svetovnega prvenstva. Slovenska četverica je v postavi Špela Rogelj, Jerneja Brecl, Nika Križnar in Urša Bogataj pristala tik pod zmagovalnim odrom. Zlato so osvojile Nemke, srebro Avstrijke, bronasto medaljo pa Norvežanke.


Špela Rogelj, Jerneja Brecl, Nika Križnar in Urša Bogataj so na prvi ženski ekipni tekmi na nordijskem svetovnem prvenstvu v Seefeldu z 828,1 točke zasedle četrto mesto. V boj za odličja se niso resno vmešale, najboljše tri reprezentance so bile danes premočne.

Na svojem debiju na svetovnih prvenstvih se je izkazala Jerneja Brecl, ki je v prvi seriji prijetno presenetila s 96,5 metri. Najbolje od naših je skočila Bogatajeva – 101,5 metrov- kar pa je bilo dovolj le za 4. mesto.

V finalu so morale odbiti napad Rusinj, ki so resno zapretile za odvzem četrtega mesta. Po odličnem skoku Sofije Tihonove je bilo še najbolj nevarno, a je Urša Bogataj z 99,5 metri napad odbila.

Slovenke bi bile z Emo Klinec, ki si je v Planici pred dvema mesecema poškodovala koleno, resnejše kandidatke za vrh. Enkrat jim je v tej sezoni že uspelo stopiti na stopničke. Na domačem Ljubnem so bile druge, medtem ko so bile na Japonskem pete.