Slovenke na Ljubno z dobrimi obeti

Hinzenbach je gostil še drugo tekmo svetovnega pokala, zadnjo pred tekmami na Ljubnem. Do točk so znova skočile štiri naše skakalke, še četrtič zapored je zmagala Chiara Hölzl.


V kvalifikacijah pred tekmo sta tudi tokrat izpadli Maja Vtič in Jerneja Brecl, preostala četverica pa je znova nastopila zelo dobro. Po prvi seriji je bila najvišje Ema Klinec, ki je s 83.5 metri in 113,2 točkami zasedala 6. mesto. Nika Križnar je bila s 83 metri in 110,4 točkami na 10. mestu, Katra Komar je z enako daljavo in s 109,9 točkami zasedala 12. mesto, Špela Rogelj pa je z 80.5 metri in 105,7 točkami zasedala 19. mesto.

V vodstvu je bila znova domačinka Chiara Hölzl, ki je s 87.5 metri in 125,0 točkami imela 2,2 točki prednosti pred Maren Lundby z enako daljavo, tretja je bila Eva Pinkelnig s 87 metri in 121,6 točkami.

V finalni seriji so se žal uvrstitve naših malce pokvarile, z izjemo izkušene Rogljeve. V finalu je s 83.5 metri in 215,4 točkami obdržala končno 19. mesto. Komarjeva je z 80 metri in 211,4 točkami padla na 22. mesto, Križnarjeva je bila po pristanku pri 85 metrih zadovoljna z zbirom 224,1 točk na končnem 11. mestu. “Skoki so solidni, morda malce še napadam v drugem skoku, če je v prvi seriji rezultat dokaj soliden. Kljub temu eno mesto slabše kot včeraj, to se mi zdi še vedno lep rezultat. Vedno ciljamo višje, rezultati, ki so višji, so še vseeno dosegljivi,” je povedala Križnarjeva.

Žal je veliko izgubila tudi Klinčeva, ki je z 82 metri in 222,6 točkami padla na končno 15. mesto. “Po navadi zgrešim prvi skok, danes pa sem drugega. V prvi seriji sem naredila kar lep skok, šla sem na vse ali nič. Ko sem v formi, navadno dobim vse, tokrat sem kar precej padla rezultatsko. Pristop na tekmi mi je bil všeč in na tem lahko gradim za Ljubno,” je povedala Klinčeva.

Četrtič zapored je zmagala Hölzlova, s 87.5 metri in 251,0 točkami pred rojakinjo Pinkelnigovo, ki je zbrala 247,8 točk, tretja je bila Lara Malsiner iz Italije z 241,5 točkami. Glavni trener naših, Zoran Zupančič, je po tekmi povedal: “Znova nismo zadovoljni, uvrstitve so bile malenkost slabše kot včeraj. Zelo lepo je kazalo po prvi seriji, a kot kaže so punce želele pokazati še veliko več in so v preveliki želji storile napako. Boljši drugi skok je pokazala samo Špela Rogelj, žal ostala tri dekleta ne in zato tudi konkretno poslabšanje uvrstitev v drugi seriji. V prvi seriji smo nakazali, da smo lahko bistveno bližje, a en skok na tekmovanju ne pomaga.”

Svetovni pokal se bo čez dva tedna nadaljeval na Ljubnem ob Savinji.