Slovenke na Ljubnem druge na ekipni tekmi!

Nemke so dobile še drugo ekipno tekmo smučarskih skakalk, ki je novost v letošnjem koledarju svetovnega pokala. Na Ljubnem ob Savinji so z drugim mestom lepo število domačih navijačev razveselile Jerneja Brecelj, Špela Rogelj, Nika Križnar in Urša Bogataj.


Med četverico je izstopala najboljša slovenska skakalka zime Nika Križnar. V prvo je skočila 91,5 m, v finalu pa kar 93,5 m, kar je bila v obeh serijah najdaljša daljava. To je odlična napoved za jutrišnjo drugo posamično preizkušnjo, danes pa je slovenska ekipa dosegla svoj cilj – uvrstitev na oder za zmagovalce.

V ženskih smučarskih skokih so letos ekipne tekme novost, favoritinje pa so od samega začetka nemške skakalke. Skupno vodijo v pokalu narodov, dobile pa so tudi premierno ekipno tekmo v Zau na Japonskem. Katharina Althaus, Juliane Seyfarth, Anna Rupprecht in Carina Vogt so bile najboljše tudi na Ljubnem, kjer so Slovenijo prehitele za 25 točk.

Za tretje mesto sta se udarili reprezentanci Japonske in Avstrije, ki je na koncu za vsega 2,5 točki prehitela Saro Takanaši in kolegice. Je pa slovenska reprezentanca danes trdno zasidrala svoje drugo mesto s prednostjo 40 točk pred obema omenjenima ekipama. Ekipna ženska tekma bo premierno na sporedu tudi na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Seefeldu, kjer bodo Slovenke skakale za odličje 26. februarja.

V nedeljo nas čaka še poslednje dejanje na Ljubnem, kjer slovenski navijači ob dobrih rezultatih vsekakor upajo na najboljše, morda celo na domačo zmago.

Avtor: Nel Daugul