Slovenke iz Francije z mešanimi občutki

Naša najboljša veleslalomistka Meta Hrovat je na torkovem veleslalomu v francoskem Courchevelu osvojila 14. mesto, med dobitnicami točk pa sta bili tudi Tina Robnik in Ana Bucik.


“Moj cilj so vedno dobre, poplolne vožnje, saj so dobri in odlični rezultati zgolj posledica le-teh. Današnji vožnji sta bili solidni in soliden je tudi rezultat,” je svoj nastop v Franciji ocenila Meta Horvat.

Padec pustil posledice

Slabše volje je bila po 25. mestu Tina Robnik: “Z rezultatom nisem zadovoljna, saj imam precej višje cilje. Hud padec pred tednom dni je zagotovo pustil nekaj posledic. Do Lienza bo ta padec že pozabljen, z vsakim naslednjim treningom pa bom pridobila tudi na zanesljivosti.”

Mesto slabša je bila Ana Bucik, ki je bila vesela osvojenih točk: “Vsekakor sem vesela treh zaporednih veleslalomskih točk. Ker je konkurenca iredno zgoščena, pa bo za uvrstitev med dvajseterico potrebno še več tvegati in še bolj napasti. Naloga za Lienz, torej!” 

Dobri temelji za naskok na višja mesta

In kako je nastope treh Slovenk ocenil trener Janez Slivnik? “Hrovatova? Lahko bi bilo tudi boljše. Slaba vidljivost v drugem teku in nekaj napak, pa slabša strmina v prvem teku. Ko bo sestavila obe vožnji, bo še višje. Vsekakor uvrstitev pa so postavljeni dobri temelji za naskok na višja mesta. S Tino sem glede na dejstvo (nedavna poškodba) zadovoljen, je ostala v stiku. Tudi Ana je v veleslalomu konstantna in upam, da bo kmalu tudi ona ˝vzela˝ kakašno točko več.”