Slovenkam gre zaenkrat vse po načrtih

Za slovenskimi skakalkami je uspešen konec tedna. Z drugim mesto ga je zaokrožila izjemna Ema Klinec, ostala dekleta pa so se prebila med dobitnice točk.


“S sezono smo začeli po načrtih. V pripravljalnem delu smo proti koncu imeli nekaj težav z vremenom, a smo bili odločeni, da gremo na prvo tekmo svetovnega pokala direktno, brez skokov na snegu. To se ni zgodilo prvič, dekleta so na visokem nivoju in tako so tudi začele. Morda z malenkost rezerve, prvi skoki so bili res direktni,” je pojasnil trener Zoran Zupančič, ki je ob izjemni Emi Klinec lahko zadovoljen tudi s formo preostalih reprezentantk.

Drugo mesto v Pokalu narodov

“Razveseljivo je, da so svoje skoke vse stopnjevale, vse so tudi osvojile točke. Zelo veseli nastop Eme na zadnjem tekmovanju. Če bi vse punce pokazale svoje, bi bil ta uspeh še veliko večji. Trenutno držimo drugo mesto v Pokalu narodov, kar je super.”

Trdo delo se obrestuje

Prva violina slovenske izbrane vrste, Ema Klinec, je vesela, da se je vloženi trud poplačal: “Čez celo poletje sem garala. Na koncu se je vse izpeljalo tako, da so tudi skoki prišli na visoko raven. Stopničk sem zelo vesela. Četrti mesti na Norveškem sta me še bolj motivirali. V tem mesecu moramo na treningih se še dvigniti in priti s formo v januar. Na tekmi bo potrebno pohoditi plin. Treba je delati in potem bomo videli, kako se bo odvilo.”

Rezerve pri tehniki

Njena kolegica Nika Križnar se nadeja, da se bo lahko kmalu vmešala v boj za najvišja mesta: Pred mano je še kar veliko dela, veliko stvari moram narediti. Na tehniki moram narediti večji korak naprej, sploh na preletu. Imamo pa zdaj veliko časa, tako da se lahko najdem, da bom spet skakala tako kot poleti. Potem bom zelo zadovoljna.”