Slovenija z najmočnejšim orožjem po nove globuse.

Bela karavana se je preselila čez veliko lužo, kjer bomo spremljali za začetek sezone v alpskem smučanju tudi hitre discipline. Slovenija ima po enem letu znova kandidatko za globus, Ilko Štuhec, ki se zaradi poškodbe vrača po eno letnem premoru. 


Ilka Štuhec se bo do začetka tekem v Kanadi pripravljala v okolici Lake Louisa, prizorišča, na katerega našo šampionko vežejo lepi spomini, saj je v sezoni 2016/2017 tam dvakrat zmagala. Prav v Lake Louisu se je zmagovito začel vzpon med smukaško elito in začetek najuspešnejše sezone v karieri Ilke. Sedaj se po dolgem prisilnem premoru vrača na tako imenovano “prizorišče zločina” kjer je  Štuhčeva začela svojo pot do kar dveh malih kristalnih globusov za najboljša seštevka v smuku in alpski kombinaciji.

Pred začetkom sezone 2017/18 se je vmešala poškodba kolena, ki jo je oddaljila od belih strmin. V tej sezoni pa je izpustila tudi olimpijsko sezono za katero smo imeli velika pričakovanja da bo prav Ilka Štuhec osvojila kolajno v hitrih disciplinah. Po kar 621 dneh prisilnega premora se naša najhitrejša slovenska smučarka vrača 30. novembra na strmine, ko jo čaka smuk v kanadskem Lake Louisu.

Konkretne odgovore v kakšni pripravljenosti je naša najhitrejša smučarka smo dobili na sami tekmi v Lake Louisu. Odziv iz tabora Ilke Štuhec  je za spletno stran 24ur podal njen trener Grega Koštomaj: “Na treningih v Lake Louisu bomo dobili konkretnejše odgovore, dejansko pa se s konkurenco niti ne ukvarjamo. Osredotočamo se na to, da bo Ilka na tekmi pokazala maksimum. Sklop zadnjih priprav v Kanadi bo bolj ali manj namenjen simulaciji tekmovalnih razmer.”

V lake Louisu pa tokrat ne bomo videli italijanke Sofie Goggie, ki je osvojila lanski smukaški globus in zmagala na olimpijskem smuku zaradi poškodbe katero je doživela prejšnji mesec na uvodu letošnje sezone. Prav tako bo manjkala Lindsey Vonn, ki si je na treningu ponovno poškodovala koleno in bo izpustila tako imenovano njeno najljubšo prizorišče, saj prav Lake Louis je poimenovan kar “Lake Vonn”.

Avtor: Aljoša Gregorec