Slovenci za uvod proti vikingom

Željna zmag je slovenska moška repezentanca do 20 let odrinila iz svoje pripravljalne baze na Bledu, ki je bila njen dom pretekli teden, svetovnemu prvenstvu Divizije I-A naproti. V beloruski prestolnici Minsk, kamor jih bo večji del današnjega dne pot vodila preko Zagreba in Varšave, jih od danes do nedelje čaka pet tekem letošnjega finala reprezentančne sezone.


Slovenske mlade rise v mestu, kjer so si pred dobrimi tremi leti njihovi starejši kolegi priborili svojo drugo vstopnico na olimpijske igre, čakajo obračuni z izbranimi vrstami Avstrije, Belorusije, Danske, Latvije in Norveške. Slovenski nasprotniki so kvalitetne ekipe, a varovanci selektorja Lovra Bajca bodo zagotovo naredili vse, da upravičijo lansko osvojitev zlate medalje na prvenstvu v poljskem Tychyu in s tem uvrstitev v drugi kakovostni razred svetovnega hokeja v svoji starostni kategoriji, kjer bodo moči merili letos.

V pripravah dvakrat poraženi

V sklopu priprav pred svetovnim prvenstvom je slovenska izbrana vrsta opravila sedem treningov na ledu ter odigrala dve pripravljalni tekmi. V sredo, 4. decembra, so v avstrijskem Sankt Pöltenu palice prekrižali s severnimi sosedi. Avstrijska izbrana vrsta je bila tokrat boljša s 3:2, a priložnost za revanšo bo že čez teden dni, saj bo reprezentanca Avstrije slovenski nasprotnik na zadnji tekmi svetovnega prvenstva.

V petek, 6. decembra, pa so mladi risi v dvorani Podmežakla odigrali še prijateljsko tekmo proti ekipi HDD Sij Acroni Jesenice. Člani Alpske hokejske lige so bili na domačem ledu boljši s 5:1.

Spored svetovnega prvenstva:

Ponedeljek, 9. december 2019
10.30 Norveška – Slovenija

Torek, 10. december 2019
14.00 Slovenija – Danska

Četrtek, 12. december 2019
10.30 Slovenija – Latvija

Petek, 13. december 2019
17.30 Belorusija – Slovenija

Nedelja, 15. december 2019
10.30 Avstrija – Slovenija

Vir: Hokejska zveza Slovenije